SKUPINA PV

Sporočila za medije

14.04.2014

Golte – naj smučišče že četrto leto zapored

Smučarski center Golte je v letošnjem tekmovanju Naj smučišče vnovič osvojil naziv najboljšega v kategoriji srednje velikih smučarskih centrov; prejel je kar 45 odstotkov glasov. Čeprav je bila letošnja zima za kakovostno pripravo smučarskih prog izjemno nehvaležna, so se na Golteh celo leto trudili za lepo urejene smučarske proge in popestritev ponudbe smučišča z dogodki.

V sezoni 2013/2014 je smučišče obratovalo 114 smučarskih dni (lani od decembra do aprila 128 dni). Smučišče je obiskalo 54.000 smučarjev (lani 61.000). Glavnino izpada dnevnega obiska smučarjev sta povzročila žled in slabo vreme v času božično-novoletnih praznikov ter ves januar. V času zimskih šolskih počitnic je smučišče obiskalo 13,5 odstotka več smučarjev kot v enakem obdobju lani. V tej sezoni so na Golteh zaznali povečano število organiziranih šolskih izletov, šol v naravi, smučarskih tekmovanj podjetij in drugih organizacij. Vzpostavljena je bila tudi redna tedenska avtobusna linija med Zagrebom in Goltemi, ki je že dala prve pozitivne učinke.

Na Golteh se pripravljajo na začetek poletne sezone, ki jo uradno odpirajo ob prvomajskih praznikih. Prvega maja bo pri njih potekalo tradicionalno prvomajsko druženje z Ansamblom Golte. Svoja vrata odpira tudi Alpski vrt, ki vabi na ogled več kot 100 alpskih rastlin; še posebej vas vabijo na ogled avriklja. Junij bo na Golteh v znamenju kolesarjenja, saj bo takrat potekalo državno prvenstvo v gorskem vzponu. Poletno ponudbo bodo dopolnili z novimi vsebinami na akumulacijskem jezeru, kjer bodo omogočili vožnjo s čolni, vodni zorbing in pripravili sprostitvene prostore za piknike. V ponudbi ostajajo tudi plezalna stena, izposoja koles, vodeni pohodi, nordijska hoja, v načrtu pa je nadgradnja ZIP-LINE parka.

Poletna sezona predstavlja za Golte izjemno velik izziv. Z razširitvijo ponudbe želijo na planino privabiti nove obiskovalce, ki iščejo možnosti kakovostnega preživljanja prostega časa v naravnem okolju. V sodelovanju s ponudniki turističnih storitev v Savinjski in Šaleški dolini so oblikovali nove programe, med katere spada tudi Po zajli gor – po zajli dol, ki je nastal v sodelovanju z Muzejem premogovništva Slovenije.

Slike zima: https://golte-pub.av-dms.com/folders/folder.php?p_uid=d4d5-dd68-4992-aa0d&folder_id=78
Slike poletje: http://golte-pub.av-dms.com/folders/folder.php?p_uid=7852-8130-47de-a3f9&folder_id=58

   
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas