SKUPINA PV

Sporočila za medije

15.04.2014

Glasbeno popotovanje na Spomladanskem koncertu velenjskih godbenikov

Tokratno abonmajsko sezono bodo velenjski godbeniki končali v četrtek, 24. aprila 2014, ko bo ob 19.30 v Veliki dvorani Glasbene šole Frana Koruna Koželjskega Velenje na sporedu Spomladanski koncert. Dirigent Matjaž Emeršič bo orkester in občinstvo popeljal na glasbeno popotovanje z odličnimi domačimi in tujimi skladbami. Pridružili se jim bodo številni solisti.

Koncerti Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje so nekaj posebnega, saj razveseljujejo z zanimivimi, tematsko zasnovanimi programi. Tokratni koncert bodo velenjski godbeniki začeli s skladbo Portrait of a city britanskega skladatelja in glasbenika Philipa Sparka, ki je svoje rojstno mesto London predstavil skozi tri različne poglede. V prvem delu (Skyline) ga opisuje kot mesto različnih upov in sanj, v drugem (In Autumn) ga predstavlja kot osamljeno mesto v jeseni, v tretjem delu (Downtown) pa ga skozi note predstavlja kot mesto, ki še posebej zaživi v nočnem času. Sledila bo tradicionalna črnska duhovna pesem Nobody knows the trouble I've seen, ki je bila izvajana že v številnih priredbah, med bolj znanimi je priredba Louisa Armstronga. V tej skladbi se bodo kot solisti predstavili Janez Uršej in Sara Beriša na alt saksofonu, Anja Kožuh na tenor saksofonu in Blaž Flis na bariton saksofonu. Zven orglic bo poslušalcem v slovenski ponarodeli Nocoj, pa oh nocoj ter v tujih Wave, Hora staccato in Trumpet blues pričaral solist Miro Božič. Po polki, kjer se bosta kot baritonista predstavila Anton Vrzelak in Mitja Škorjanc, bo na sporedu ljubezenska Omens of love japonske zasedbe T-Square. Za konec koncertnega večera bodo prihranili skladbo Omisoka mladega japonskega ustvarjalca Itaru Sakaia, ki je posvečena drugemu najpomembnejšemu dnevu v japonski tradiciji, zadnjemu dnevu starega leta. Poslušalcem bo s pomočjo skladb toplo spomladansko sonce zagotovo posijalo v dušo in srce.

Člani Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje so glasbeno odličnost dokazali že mnogokrat do zdaj. To potrjujejo številne nagrade, ki pomenijo dodaten zagon za nadaljnje ustvarjanje. Na domačih tleh skoraj ni dogodka, na katerem ne bi bili prisotni. Da je glasba veliko več kot zgolj ton in zvok, pa dokazujejo na številnih nastopih izven naših meja. O njihovi kakovosti pričajo zlate medalje s svetovnih prvenstev pihalnih orkestrov na Nizozemskem ter najvišji naslovi iz drugih tekmovanj v mednarodnem in domačem okolju.

   
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas