SKUPINA PV

Sporočila za medije

19.05.2014

35 let Rudarskega okteta Velenje

Rudarski oktet Velenje letos obeležuje tri desetletja in pol svojega delovanja. Visok jubilej bodo zaznamovali s koncertom, ki ga bodo izvedli v četrtek, 29. maja 2014, ob 19. uri v Domu kulture Velenje. Povabilu pevcev, da skupaj z njimi proslavijo uspešno ustvarjanje, se je z veseljem odzval Koroški oktet.

Članom Rudarskega okteta Velenje ustvarjalnega navdiha nikoli ni zmanjkalo. Ves čas svojega delovanja se družijo ljubiteljsko, vendar jih želja po še boljšem in kakovostnem podajanju pesmi žene k trdemu delu. S svojim petjem so obogatili že marsikatero prireditev, njihov trud pa je vedno znova poplačan z gromkimi aplavzi poslušalcev.

Na vsakem uspešnem nastopu je preprosta slovenska pesem tista, ki znova napolni dušo in srce z energijo. Nič drugače ne bo na jubilejnem koncertu okteta, saj bodo na svoj račun prišli vsi, ki jim je ljuba slovenska pesem. Na glasbenem večeru bodo za vse romantike pričarali nostalgičen dalmatinski melos, ker pa je njihov nabor skladb izjemno bogat, ne bodo manjkale niti tuje skladbe.

Rudarski oktet Velenje, katerega umetniški vodja je Danica Pirečnik, že petintrideset let razveseljuje in navdušuje široko množico poslušalcev. S svojimi nastopi so pridobili ugled tako na slovenskih tleh kot tudi izven naših meja.

   
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas