SKUPINA PV

Sporočila za medije

23.05.2014

Premogovnik Velenje zbral pomoč za prizadete v poplavah

Tudi v Skupini Premogovnik Velenje smo se odločili, da priskočimo na pomoč ljudem, prizadetim v poplavah v Bosni in Hercegovini ter Srbiji. Pobudi podjetja so se zaposleni množično odzvali ter se izkazali z oddajo nujnih potrebščin. Podjetji Premogovnik Velenje in HTZ Velenje pa sta zbrali vodne črpalke, bidone za vodo, orodje, delovna oblačila in obutev.

V torek in sredo, 20. in 21. maja 2014, je v vseh podjetjih v Skupini Premogovnik Velenje potekala akcija zbiranja pomoči za prizadete v poplavah v Bosni in Hercegovini ter Srbiji. V zbirni prostor so zaposleni prinesli hrano, ustekleničeno vodo, odeje, higienske pripomočke, oblačila, obutev in druge nujne potrebščine, ki jih potrebujejo ljudje na poplavljenih območjih. Zaposleni so v ta namen dajali tudi bone za malico. Za skoraj 700 zbranih bonov v vrednosti več kot 3.000 evrov smo nabavili večjo količino ustekleničene vode in prehrambne izdelke z daljšim rokom uporabnosti, primerne za transport. Premogovnik Velenje in hčerinsko podjetje HTZ Velenje sta donirala precejšnje število razpoložljivega orodja (lopate, motike), delovnih oblačil, obutve, bidonov za vodo in vodne črpalke.

Zbrano smo predali zbirnemu centru Mestne občine Velenje, ki je poskrbela za poseben prevoz humanitarne pomoči v prizadeta prijateljska mesta.

V imenu vseh pomoči potrebnih hvala vsem, ki so po svojih močeh prispevali, da je akcija uspela.

   
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas