SKUPINA PV

Sporočila za medije

30.05.2014

35 let Rudarskega okteta

Rudarski oktet Velenje je s koncertom v četrtek, 29. maja 2014, v Domu kulture Velenje obeležil 35 let delovanja. Povabilu pevcev, da skupaj z njimi proslavijo uspešno ustvarjanje, se je z veseljem odzval tudi Koroški oktet.

»Davnega leta 1979 je Rudarski oktet prvič nastopil in že kmalu ponesel glas Premogovnika Velenje, premogovniške dejavnosti in glas Velenja najprej v lokalnem, potem pa tudi v širšem okolju,« je številne obiskovalce nagovoril član Uprave Premogovnika Velenje dr. Vladimir Malenković in dodal, da je bilo vloženega veliko trdega dela, vaj in truda, zaradi česar je postajal oktet iz leta v leto boljši. »Rezultat tega so številni odlični nastopi in nagrade, ki jih je Rudarski oktet prejel. Zahvaljujem se vam za številne nastope na naših prireditvah, saj si praznika rudarjev in številnih drugih, za nas pomembnih dogodkov, brez vas in vašega petja pravzaprav niti predstavljati ne znamo več. Zaposleni v Skupini Premogovnik Velenje vam radi prisluhnemo in smo ponosni na svoj Rudarski oktet.«

Rudarski oktet Premogovnika Velenje je nastal oktobra 1979, ko so sodelavci v velenjskem premogovniku združili veselje do petja. Leta 1999 je vodenje okteta prevzela zborovodkinja Danica Pirečnik. V času svojega delovanja so člani okteta obogatili in razširili svoj repertoar od stanovske, narodne in umetne, renesančne, čitalniške, romantične, domovinske, sodobne, slovenske in tuje pesmi do črnske duhovne, sakralne in nabožne, popevke in celo narodno-zabavne pesmi. S širokim naborom pesmi in kvalitetno izvedbo le-teh vedno so pridobili ugled tako na slovenskih tleh kot tudi izven naših meja. Oktet je v času svojega delovanja izdal kaseto »Okteti rudarjem« (1990) in zgoščenke »So knapje skup zbrani« (1999), »Tema luč in pesem« (2004) ter »Velenje, srečno!« (2009).

Člani Rudarskega okteta so: Tonček Krajnc, Boštjan Oštir, Samo Frankovič, Domen Frankovič, Maksimiljan Cigale, Simon Klinc, Franc Klinc, Marko Meža in Franc Žerdoner.

   
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas