09.06.2014

Polnočni klub: Knap – poklic, ki umira?

Na prvem programu Televizije Slovenija bo v petek, 13. junija 2014, ob 23.05 na sporedu Polnočni klub z naslovom Knap – poklic, ki umira?

V napovedniku oddaje so zapisali: Pravijo, da v Sloveniji rudnike zapiramo zaradi treh e-jev. Ti so ekonomija, ekologija in Evropska unija. Tisti, ki zapiranju oporekajo, opozarjajo še na en »e«. To je energetska neodvisnost Slovenije. Z zapiranjem slovenskih rudnikov, ki traja že dvajset let, se poslavljamo od večstoletne tradicije na Slovenskem.

Kako so kopali rudo in premog nekoč v idrijskem rudniku in kako kopljejo premog zdaj v Rudniku Trbovlje-Hrastnik ter v Premogovniku Velenje, bo z gosti spregovorila voditeljica Vida Petrovčič. Poleg svetovalca predsednika Uprave za področje varnosti v Premogovniku Velenje Borisa Potrča bodo v oddaji sodelovali še Ivan Mohorič, Uroš Bajželj, Marta Sotlar, Anton Hribar in Lucija Pajtler Frol.

Prijazno vabljeni k ogledu!