SKUPINA PV

Sporočila za medije

02.03.2009

EN.konferenca 009

V sredo, 4. marca, se bo v Ljubljani odvijala En.konferenca 009, ki jo organizira spletni portal Energetika.net. Konferenca se osredotoča na nove tehnologije in razvojne projekte s področja elektroenergetike ter plina in nafte.

Kot navajajo organizatorji, zahteva načrt EU v boju proti podnebnim spremembam velike načrte. Investicij bodo poleg znanih tehnologij deležni tudi novi razvojno-raziskovalni projekti. Sedanji viri energije bodo aktualni še lep čas, vedno bolj pa prihajajo v ospredje tudi alternativni viri. Konferenca bo skušala najti odgovore na vprašanja, kakšna je politična podpora različnih energetskim projektom, kateri so izzivi elektroenergetike in kam se nagibajo gospodarski interesi.

Uvodničarji na konferenci bodo dr. Matej Lahovnik, minister za gospodarstvo, ki bo spregovoril o pomenu raziskav za energetiko, Karl Erjavec, minister za okolje in prostor, ki bo govoril o okoljsko-energetskih izzivih, ter mag. Matjaž Malgaj, član kabineta evropskega komisarja za znanost in raziskave Janeza Potočnika, ki bo predstavil, kako z novimi tehnologijami nad okoljsko-energetske težave.

Na konferenci bo v več sekcijah in okroglih mizah sodelovalo več kot 20 priznanih govornikov iz politike in gospodarstva, med njimi bo o CO2 in njegovih izkoristkih govoril tudi dr. Milan Medved, direktor Premogovnika Velenje.
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas