SKUPINA PV

Sporočila za medije

27.06.2014

Tokratni Rudar v duhu rudarskega praznika

»Drevo mora najprej v globino, da bi lahko šlo v višino« je naslov uvodnika predsednika Uprave Premogovnika Velenje v junijski številki časopisa Rudar. »Ne klonimo pod težo bremen, saj zmagovalec ni tisti, ki vedno zmaga in nikoli ne pade. Zmagovalec je tisti, ki nikdar ne odneha in zmeraj vstane«, je misel, ki naj zaposlene povezuje tudi ob praznovanju rudarskega praznika. Ob našem prazniku bralce s ponosom nagovarjata tudi predsednika Sveta delavcev PV in Sindikata PV.

Rubriko Z delom se vse doseže tokrat začenjamo z zapisom o vgradnji dodatnih pogonov na visečo dizel lokomotivo. Kakšna je njena vloga v jami Premogovnika Velenje, si preberite v tokratnem Rudarju. V Skupini se zavedamo, da je inovativnost ključ do uspeha, zato dve zlati in tri srebrna priznanja za najboljše inovacije SAŠA regije niso presenečenje.

Povzetek etičnega kodeksa, ki govori o temeljnih načelih in pravilih ravnanja zaposlenih v našem podjetju, najdete v rubriki Podjetje smo ljudje. V njej tudi o srečanju »novopečenih« upokojencev v Muzeju premogovništva Slovenije in o sodelavcu, ki ga skozi življenje spremlja načelo »kar boš sejal, to boš žel«.

Sodelavke Centra starejših Zimzelen so obiskale Rim. Kaj vse so doživele na ekskurziji, smo zapisali v rubriki Skupina Premogovnik Velenje. Zanimivo je bilo tudi na srečanju partnerjev projekta Minher, pri katerem sodelujejo občine, ki jih je zaznamovalo rudarstvo. Preberete si lahko tudi o gradnji vodomernih postaj po Sloveniji, ki jih z zavzetostjo dela družba RGP.

35 let Rudarskega okteta je naslov prvega članka v rubriki Tretji polčas. Člani okteta so na koncertu v počastitev obletnice v velenjskem hramu kulture dokazali, da jih leta ne morejo ustaviti. V tej rubriki tudi o izletu Aktiva delovnih invalidov Skupine PV ter o njihovem uspehu na jubilejnem avtorallyu. Aprila smo v podjetju imeli teden zdravja, zato objavljamo izsledke meritev vrednosti holesterola in sladkorja v krvi. Pišemo še o 40. obletnici mature Rudarske tehnične šole v Velenju, delih na velenjski promenadi, uspehu naših gasilcev na GERES-u, praznovanju zakonskih zvez v Muzeju premogovništva Slovenije in še čem.

Številka je obogatena s prilogo o sodelavcih, ki so se upokojili v obdobju od 1. junija 2013 do 2. junija 2014.

Več na http://www.rlv.si/si/za-medije/rudar/1316.

   
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas