06.10.2014

Po svoj cvet sreče v Rastlinjak Jezero

Jeseni je Rastlinjak Jezero v Šoštanju zopet odprl svoja vrata. Vabijo vas, da si ogledate njihovo ponudbo pisanih trajnic, ki jih krasi barvitost listov, pisanih mačeh vseh barv in velikosti cvetov, nagajivih marjetic, grmovnic in dreves ter vse bolj zanimivih zelišč, ki jih bo treba nasaditi v lonce ter jih postaviti na notranjo stran okenskih polic, da bodo v uporabi v hladnejših dneh, kot aroma v čaju.  V rastlinjaku boste našli še marsikaj uporabnega za ureditev svojih kotičkov ob hišah in na balkonih.

Novost v njihovi ponudbi je pester izbor ločnih in rezanih krizantem. Zmotno je mišljenje, da spada krizantema samo na grob; delamo ji krivico! Lončna krizantema je prav simpatična v loncih pred hišo ali rezana kot vejica v vazi. Kitajci so jo častili že v 15. stoletju pred našim štetjem kot cvetlico, ki prinaša življenjsko moč. Še vedno pa jo častijo Japonci, ki jo imajo v cesarskem pečatu in oznakah visokih družin. Carl Line pa je sestavil botanično ime iz dveh grških imen, ki pomenijo Zlati cvet.

To še ni vse … Kmalu sledijo nova presenečenja, ki jih že pripravljajo za vas!

Pridite k njim po svoj cvet sreče.

Do 15. novembra vas pričakujejo od ponedeljka do petka od 7. do 15. ure, ob sobotah od 8. do 12. ure, ko bodo z vami z veseljem delili svoje in vaše izkušnje.

Rastimo skupaj!