17.10.2014

Peta obletnica delovanja Centra starejših Zimzelen

20. oktobra 2009 je svoja vrata odprl Center starejših Zimzelen v Topolšici. Letošnjo peto obletnico delovanja so v Zimzelenu zaznamovali z več dogodki za vse svoje ciljne javnosti.

Za zaposlene so organizirali predavanje o paliativni oskrbi dr. Mateje Lopuh, v novembru načrtujejo ekskurzijo z ogledom doma sv. Petra v avstrijskem Gradcu z dobro prakso dela z osebami z demenco. Stanovalce in svojce so povabili na predavanje o demenci mag. Jožeta Škrlja, ki sicer v Zimzelenu za zaposlene vodi izobraževanje o tej tematiki.

Rdeča nit obeležitve pete obletnice delovanja so vrednote, ki se v Zimzelenu oblikujejo tudi skozi koncept kakovosti. To so: spoštovanje, sočutje, odgovornost, ljubezen in resnicoljubnost – vrednote, ki povezujejo in niso naravnane na posameznika. O teh vrednotah so zapisali iskrive misli stanovalcev ter jih skupaj z njihovimi fotografijami namestili kot veliko stensko sliko v vhodno avlo in sejno sobo. O vrednotah so se na okrogli mizi pogovarjali tudi s skupino prostovoljk Veronik.

Osrednja prireditev praznovanja bo v torek, 21. oktobra, ko bodo med drugim odprli razstavo fotografij Iva Hansa Avberška Zimzeleni obrazi ter razstave izdelkov delovne terapije na bivalnih enotah.

VABILO (128 KB)