SKUPINA PV

Sporočila za medije

17.10.2014

Peta obletnica delovanja Centra starejših Zimzelen

20. oktobra 2009 je svoja vrata odprl Center starejših Zimzelen v Topolšici. Letošnjo peto obletnico delovanja so v Zimzelenu zaznamovali z več dogodki za vse svoje ciljne javnosti.

Za zaposlene so organizirali predavanje o paliativni oskrbi dr. Mateje Lopuh, v novembru načrtujejo ekskurzijo z ogledom doma sv. Petra v avstrijskem Gradcu z dobro prakso dela z osebami z demenco. Stanovalce in svojce so povabili na predavanje o demenci mag. Jožeta Škrlja, ki sicer v Zimzelenu za zaposlene vodi izobraževanje o tej tematiki.

Rdeča nit obeležitve pete obletnice delovanja so vrednote, ki se v Zimzelenu oblikujejo tudi skozi koncept kakovosti. To so: spoštovanje, sočutje, odgovornost, ljubezen in resnicoljubnost – vrednote, ki povezujejo in niso naravnane na posameznika. O teh vrednotah so zapisali iskrive misli stanovalcev ter jih skupaj z njihovimi fotografijami namestili kot veliko stensko sliko v vhodno avlo in sejno sobo. O vrednotah so se na okrogli mizi pogovarjali tudi s skupino prostovoljk Veronik.

Osrednja prireditev praznovanja bo v torek, 21. oktobra, ko bodo med drugim odprli razstavo fotografij Iva Hansa Avberška Zimzeleni obrazi ter razstave izdelkov delovne terapije na bivalnih enotah.

VABILO (128 KB)
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas