SKUPINA PV

Sporočila za medije

20.11.2014

Preplet rudarstva in gasilstva je rdeča nit tokratnega Rudarja

Oktober je mesec požarne varnosti, zato je uvodnik osme številke časopisa Rudar v tem letu namenjen prepletu gasilstva in rudarstva. Humanost, požrtvovalnost, pomoč, prijateljstvo, pogum, vse to so besede in dejanja, ki povezujejo tako gasilce kot tudi rudarje.

Rudarje tam globoko pod zemljo pa v drugi polovici letošnjega leta pestijo številne težave. Kako se spopadamo s težavami, ki jih v jami Premogovnika Velenje ni bilo že nekaj let, smo zapisali v rubriki Z delom se vse doseže. V tej rubriki tudi o mednarodno priznani Velenjski odkopni metodi z registrirano zaščito blagovne znamke tako v Sloveniji kot pri mednarodnem uradu svetovne organizacije za intelektualno lastnino. Premogovnik Velenje pri partnerjih uživa ugled modernega in tehnološko zelo usposobljenega rudnika ter predvsem dobrega partnerja pri projektih. V tej številki Rudarja si lahko preberete o mednarodnih razvojnih projektih pri katerih trenutno sodelujemo tudi mi. V sodelovanju s podjetjem PLP smo izvedli uspešno taktično gasilsko vajo, uspešna pa je bila tudi vaja naših rudarskih reševalcev na 39. Srečanju rudarskih reševalnih enot Slovenije v Lendavi.

Vzpostavitev povezave med različnimi generacijami in prenos znanja sta področji, ki jima v našem podjetju namenjamo še posebno pozornost. O tem pišemo v rubriki Podjetje smo ljudje. V njej predstavljamo tudi sodelavca Jamske strojne službe.

Rubriko Skupina Premogovnik Velenje začenjamo s petimi vrednotami za pet let Centra starejših Zimzelen. V Centru pa niso obeležili samo pete obletnice delovanja, ampak so se v okviru projekta »1000 gibov za razgibano starost« tudi pošteno razgibali. Družba RGP se je uspešno predstavila na prvem mednarodnem simpoziju s področja izdelave rudniških jaškov v Evropi v nemškem Freibergu.

Tretji polčas tudi tokrat ponuja zanimive vsebine. Da glasba ne pozna meja smo lahko slišali na odprtju že devete abonmajske sezone velenjskih godbenikov, da lahko s podarjeno krvjo dnevno rešujemo življenja pa se zavedajo krvodajalci Premogovnika Velenje. Tudi letos bo v Muzeju premogovništva Slovenije decembra zelo živahno, na prihajajoče zimske mesece pa se s polno paro že pripravljajo na smučišču Golte. Različna povabila pa so že stalnica te rubrike.

Elektronska inačica časopisa Rudar je na voljo na spletni povezavi http://www.rlv.si/si/za-medije/rudar/1316.

Vabljeni k branju!

   
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas