22.12.2014

Srečno v 2015 tudi s časopisom Rudar

Izšla je zadnja številka časopisa Rudar v tem letu. Bralce v uvodniku tokrat nagovarja predsednik Uprave, ki pravi, da pred nami ni lahkih nalog, prepričan pa je, da smo tudi tokrat sposobni pokazati, da skupaj znamo, zmoremo in hočemo – za naš skupni jutri, za prihodnost prihodnjih generacij in celotne doline.

Rubriko Z delom se vse doseže tokrat začenjamo z zapisom o zadnji reševalni vaji, na kateri so člani Jamske reševalne čete Premogovnika Velenje vnovič dokazali, da so zelo dobro pripravljeni in usposobljeni. Preberete si lahko tudi o združitvi jamskih črpalnih postaj, njuni prenovi in nadgradnji ter o prazniku svete Barbare, zavetnice rudarjev, ki ga praznujemo 4. decembra. Čestitali smo sodelavcem, ki so v tem letu pridobili višjo stopnjo izobrazbe, posebna priznanja pa so prejeli sodelavci, ki so uspešno opravili pripravniške in nadzorniške izpite. Na obisku so bili devetošolci, ki smo jim predstavili poklice v rudarstvu, pripravili pa smo tudi pregled ključnih dogodkov v letu 2014.

V rubriki Podjetje smo ljudje si lahko preberete novoletne poslanice sindikata in svetov delavcev ter voščila društev, ki delujejo pod našim okriljem. Člani Harmonikarskega orkestra Barbara PV so razveselili stanovalce Zimzelena, naši gasilci pa so v okviru akcije Stopimo skupaj za gasilce prejeli novo motorno žago. Naš tokratni sogovornik je varnostnik, ki je v Skupini zaposlen že 31 let. Na Poljskem je bilo tretje projektno srečanje partnerskih rudarskih šol, vključenih v projekt Underground in the Cloud. Kako je potekalo srečanje in kam so se naši gasilci odpravili na obisk, si lahko preberete v Rudarju. Zanimiv je tudi zapis o prepoznavanju zavzetih zaposlenih.

RGP končuje pripravljalna dela gradnje HE Brežice je naslov prvega članka v rubriki Skupina Premogovnik Velenje. Rubriko nadaljujemo z zapisom o izvajanju geodetskih storitev podjetja PV Invest ter obiskom zaposlenih v Zimzelenu v domu starejših v Gradcu. Bili smo tudi na 10. Barbarinem teku, 11. plesu Športnega društva SPV v džinsu in še kje.

Več na http://www.rlv.si/si/za-medije/rudar/1316.

Prijazno vabljeni k branju in srečno v 2015!