SKUPINA PV

Sporočila za medije

12.03.2015

Luč sveta je ugledala prva številka časopisa Rudar v tem letu

Težko pričakovano prvo številko časopisa Rudar v tem letu krasi izredno zanimiva in pomenljiva naslovna fotografija. V njenem uvodniku je član Uprave Boris Štefančič zapisal: »Nalog je še veliko, izzivov ne manjka.«

Da je za nami zelo zahtevno leto, se strinja tudi vodja Proizvodnje in glavni tehnični vodja Premogovnika Velenje mag. Bogdan Makovšek. Z njim smo se pogovarjali o težavah v proizvodnji, razlogih za nedoseganje načrtovanje proizvodnje premoga ter načrtih za letos. Rubriko Z delom se vse doseže nadaljujemo s predstavitvijo Načrta finančnega in poslovnega prestrukturiranja Skupine, v katerem so med drugim opredeljeni tudi novi ključni strateški cilji družbe. Bili smo na razglasitvi rezultatov akcije Inovator leta 2014 v Muzeju premogovništva Slovenije, kjer smo podelili priznanja najboljšim inovatorjem, promotorjem in skupini. Zapisali smo še o postavitvi spominske plošče, s katero smo se poklonili vsem, ki so bili pred skoraj 25 leti zaslužni za to, da imamo danes svojo lastno in neodvisno državo, ter o podpisu Socialnega sporazuma.

Rubriko Podjetje smo ljudje začenjamo s pregledom in oceno dela Aktiva delovnih invalidov Skupine PV, nadaljujemo z razmišljanjem sodelavca o tem, zakaj se je odločil za rudarski poklic ter predstavljamo dejavnosti Sindikata PV. Tudi to leto nadaljujemo z rubriko Na obisku, v kateri spoznavamo sodelavce še iz druge plati.

Družba RGP je zelo dejavna – sanirali so podvodne poškodbe na vodni pregradi Ajba in odvodni kanal HE Zlatoličje. O tem pišemo v rubriki Skupina Premogovnik Velenje. V njej tudi nasveti vrtnarke PV Investa o pripravi vrata, drevja in trate na pomladno prebujanje narave. Jaz tebi, ti meni je naslov ene od vsebin tedna projektnega dela Elektro in računalniške šole v Šolskem centru Velenje; tamkajšnji dijaki so obiskali Center starejših Zimzelen. Manjkali pa nismo niti na odprtju razstave skulptur v najgloblje ležečem razstavišču v Sloveniji. V Gostu pravijo, da so odlična izbira, zgovorne pa so tudi fotografije njihove ponudbe.

Člani Prostovoljnega industrijskega gasilskega društva PV so imeli redni občni zbor. O njihovem delu in načrtih si lahko preberete v rubriki Tretji polčas. V njej tudi o že tradicionalnem Novoletnem koncertu velenjskih godbenikov, uspešni nenapovedani društveni vaji gasilcev, delu Aktiva Rdečega križa Skupine PV, zlati poroki v Muzeju premogovništva Slovenije in še čem.

Prelistajte časopis Rudar na spletni povezavi http://www.rlv.si/si/za-medije/rudar/1366.

Želimo vam prijetno branje!

   
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas