SKUPINA PV

Sporočila za medije

08.04.2015

Lokalna hrana je (bolj) varna hrana

Ob svetovnem dnevu zdravja, ki je bil letos posvečen varni hrani, so v Centru starejših Zimzelen stanovalcem predstavili nekatera zdrava živila in pripravili degustacijo jedi iz njih.

V Zimzelenu imajo več lokalnih dobaviteljev iz Šaleške regije, predvsem za sveža živila, kot so mleko in mlečni izdelki, sadje, zelenjava, kruh in mesnine. Hrano pripravljajo v skladu s standardom HACCP, predvsem pa ustrezno starejšim in bolnim ljudem. Varna hrana pomeni tudi pravilno ravnanje z živili in jedmi pri uporabniku, zato so na predstavitvi poudarili skrb za higieno rok, delovnih površin in ustrezno shranjevanje pripravljenih jedi.

Sodelavke z različnih področij so nato predstavile nekatera živila, njihov zdravilni učinek na človeka ter možnost uporabe v prehrani. Predstavile so regrat, čemaž, čičeriko, ajdo, sirotko, jabolka, laneno seme ter ječmen in ječmenovo travo, jedi iz njih pa so bile na voljo za pokušino. Stanovalci so bili nad predstavitvijo navdušeni in so z veseljem poskusili pripravljene jedi. Ob tem so povedali tudi nekaj svojih receptov in izkušenj z uporabo posameznih živil.



Sodelavke Zimzelena so stanovalcem ponudile jedila iz zdravih sestavin.

Čemaž s skuto, regrat in čičerika v solati, sirotka …
  
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas