SKUPINA PV

Sporočila za medije

21.04.2015

Premogovnik Velenje odprodaja poslovno nepotrebno premoženje

V 1. fazi bo dezinvestiral Hotel Barbara v Fiesi in Hotel Oleander v Strunjanu

Premogovnik Velenje je z objavo javnega razpisa zbiranja ponudb začel s postopkom dezinvestiranja oz. odprodaje poslovno nepotrebnega premoženja v obliki nepremičnin. V 1. fazi bo tako dezinvestiral Hotel Barbara v Fiesi in Hotel Oleander v Strunjanu, za katera je bil v petek, 17. aprila 2015, v Uradnem listu Republike Slovenije, na spletni strani družbe in na različnih mednarodnih portalih javni razpis tudi objavljen.

Premogovnik Velenje se je zaradi potrebe po transparentnosti postopkov dezinvestiranja odločil za javni razpis zbiranja ponudb za odprodajo nepremičnin, ki so v lasti družb v Skupini Premogovnik Velenje. V skladu z zakonodajo in s postopki bo družba za vsako prodajo pridobila soglasje Nadzornega sveta PV in o tem obvestila tudi socialne partnerje. Eden od razpisnih pogojev je tudi prevzem zaposlenih, ki delajo v teh objektih. V Hotelu Barbara je zaposlenih 12, v hotelu Oleander pa 7 delavcev. Razpisna dokumentacija, v kateri so navedeni vsi podatki, med njimi tudi izhodiščni ceni obeh hotelov (gre za orientacijsko vrednost), je objavljena na spletni strani družbe na naslovu www.rlv.si/si/1352 za Hotel Barbara in na naslovu www.rlv.si/si/1341 za Hotel Oleander. Izhodiščna cena za Hotel Barbara znaša 3.400.000,00 EUR, za Hotel Oleander pa 2.720.000,00 EUR.

Predmet nadaljnjega dezinvestiranja družb v Skupini Premogovnik Velenje bodo še Center starejših Zimzelen, Vila Široko z zemljišči, Restavracija Jezero, Bela dvorana, Upravna zgradba Gost, Steklena direkcija, poslovni prostor Šmarno ob Paki ter zemljišča.

Več informacij glede samega postopka in interesentov za nakup hotelov bomo lahko podali ob izteku roka za oddajo ponudb, ki je 15. maj 2015 do 12. ure.


Nekaj podatkov o hotelih:

Hotel Barbara v Fiesi leži v najlepšem, najbolj zelenem in mirnem delu slovenske obale, v zalivu med Piranom in Strunjanom. Ima 42 sob (6 superior in 36 plus) z 90 ležišči. Vse sobe imajo balkon s pogledom na morje ali jezero, telefon, klimatsko napravo, internet, satelitsko televizijo, mini bar in kopalnico. Hotel razpolaga še z restavracijo odprtega tipa s 120 sedeži, aperitiv barom, teraso, bistrojem na plaži s 120 sedeži, wellnessom (tri finske savne in notranji bazen z ogrevano morsko vodo) ter konferenčno dvorano z razpoložljivostjo do 80 oseb, opremljeno s sodobno tehnično opremo.

Hotel Oleander je manjši sodobno opremljen hotel ob slovenski obali, stoji sredi mirnega okolja Strunjanskih solin, med Izolo in Piranom. Ima 26 klimatiziranih sob (8 dvoposteljnih sob s francoskim ležiščem, 13 dvoposteljnih sob z ločenimi ležišči in 5 družinskih sob) z balkoni in pogledom na Strunjanski zaliv s solinami, telefonom, televizijo, sefom in kopalnico. Ima restavracijo, aperitiv bar, dvigalo, internetni kotiček, teraso s pogledom na soline in garažo. Konferenčna dvorana omogoča postavitev stolov za 30 do 40 oseb v kino postavitvi brez miz. Opremljena je z vso potrebno tehniko, ki ob drugi ponudbi omogoča seminarskim gostom kakovostne pogoje za ustvarjalno delo.

Več fotografij hotelov najdete na obeh povezavah.


Hotel Barbara Fiesa

Hotel Oleander Strunjan
  
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas