23.04.2015

Sporočilo tokratnega časopisa Rudar: Odlikuje nas osnovna vrednota – delo!

Konec aprila je prinesel drugo številko časopisa Rudar v tem letu. »Verjamem v enotnost in tovarištvo zaposlenih« so besede predsednika Sindikata Premogovnika Velenje, ki je v uvodniku ob prazniku dela podal svoje razmišljanje.

Rubriko Z delom se vse doseže tokrat začenjamo z zapisom o zagonu novega odkopa, ki nam bo spet zagotavljal nekoliko večjo produktivnost. O njegovi montaži smo se pogovarjali s tremi udeleženci, ki so za nas strnili nekaj misli. Zelo aktualni temi sta insolventnost in odprodaja poslovno nepotrebnega premoženja, zato smo zapisali nekaj pojasnil. Pred kratkim so v podjetju bila izvedena kar tri pomembna preverjanja – notranja in zunanja presoja ter vodstveni pregled.

V rubriki Podjetje smo ljudje si lahko preberete o izobraževanju nadzorno-tehničnega osebja, srečanju partnerskih rudarskih šol projekta Underground in the Cloud in izobraževanju zaposlenih v družbi RGP, kjer je to že stalnica. Bili pa smo tudi na obisku pri eni izmed letošnjih jubilantk.

V rubriki Skupina Premogovnik Velenje predstavljamo delo vrtnark družbe PV Invest, ki skrbi za lepo urejeno Velenje in naše domove. V Centru starejših Zimzelen je na ogled zanimiva razstava likovnih del, zato smo zapisali tudi o tem. V Rudarju še o prvi veteranski gasilski desetini, o smučarskem centru Golte, ki je osvojil naziv Naj smučišče ter o možnih lokacijah za enega najpomembnejših dogodkov v našem življenju – poroki.

Prvi članek v rubriki Tretji polčas je obarvan z glasbo, saj smo bili na četrtem koncertu v nizu abonmajskih koncertov velenjskih godbenikov. Sledi nekaj zapisov o športnih aktivnostih zaposlenih in upokojenih sodelavcev, le-ti pa so imeli tudi občni zbor svojega kluba.

O tem in o drugih vsebinah si lahko preberete na spletni povezavi http://www.rlv.si/si/za-medije/rudar/1366.