05.05.2015

Na obisku v Premogovniku Velenje predsednik Državnega sveta RS Mitja Bervar s sodelavci

Danes, 5. maja 2015, bodo Premogovnik Velenje obiskali predsednik Državnega sveta Republike Slovenije Mitja Bervar, državna svetnika Peter Vrisk in Janko Požežnik, vodja Kabineta predsednika Državnega sveta Ariana Debeljak in predstavnik za stike z javnostmi Robert Celestina.

Goste bodo sprejeli člani uprave Premogovnika Velenje s sodelavci. Seznanili jih bodo s trenutno situacijo, v kateri je Skupina Premogovnik Velenje ter načrti za prihodnost.

Predstavniki Državnega sveta si bodo v sklopu današnjega obiska ogledali tudi Muzej premogovništva Slovenije, ki že več kot petnajst let navdušuje vse generacije. Prevzem rudarskih oblačil – čelade in površnika – ter rudarske malice so obvezni pred spustom v jamo z več kot 120 let starim dvigalom. Sprehod po najstarejši jamski progi skupaj z zanimivimi scenami in lutkami, ki oživijo s pomočjo sodobne avdiovizualne opreme, odkriva zgodbe iz podzemlja. Prikaz dela rudarjev nekoč in danes na zanimiv način podaja znanje o premogovništvu in predstavlja svojevrstno doživetje. Ura in pol vznemirljivega potovanja je sklenjena z vožnjo z vlakom po podzemni železnici.