SKUPINA PV

Sporočila za medije

02.07.2015

Praznovanje 55. Skoka čez kožo

V rudarski stan bomo sprejeli 57 novincev

V Premogovniku Velenje bomo kljub zahtevnemu položaju, v katerem je celotna Skupina PV, ohranili več kot polstoletno tradicijo sprejemanja novincev v rudarski stan. Letošnji, že 55. Skok čez kožo bomo izvedli v petek, 3. julija 2015, ob 18. uri na Mestnem stadionu Velenje. V rudarski stan bomo sprejeli 57 novincev. Častni skok bo opravil mag. Anton Planinc, dolgoletni vodja Rudarskega inšpektorata Republike Slovenije. Rudarski praznik bomo proslavili ponosno, a trenutnim razmeram primerno. Družabno srečanje po uradnem delu bomo zaposleni financirali sami in s pomočjo sponzorjev.

Običaj sprejemanja novincev v rudarski stan, bolj znan kot »skok čez kožo«, navadno doživijo novinci na slovenski rudarski praznik 3. julija. Na tradicijo, ki traja že vse od leta 1961, ko je šolanje končala prva generacija današnje rudarske šole, smo izjemno ponosni, zato smo se v Premogovniku Velenje odločili, da je kljub zahtevni situaciji ne bomo prekinili. Tako bomo v petek, 3. julija 2015, tudi letošnji generaciji mladih rudarjev omogočili, da jih na tradicionalen in simboličen način sprejmemo v rudarski stan. Do danes smo na slovesni prireditvi v rudarski stan sprejeli že 3.598 novincev, dijakov rudarske, strojne in elektro smeri ter v zadnjih letih tudi inženirjev rudarstva in geotehnologije.

Na praznični dan se bodo na Titovem trgu v središču Velenja zbrali uniformirani rudarji, od koder bodo ob 17.30 pod vodstvom komandanta parade mag. Matjaža Koželja krenili proti stadionu, kjer bo potekala slavnostna prireditev.

Skok čez kožo je prireditev, s katero izkazujemo pomen in čast rudarskemu poklicu. Prebivalci Šaleške doline z množično udeležbo na osrednjem dogodku dokazujejo, da cenijo rudarski poklic in sporočajo, da Velenje je in bo ostalo rudarsko mesto tudi v prihodnje.

 
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas