SKUPINA PV

Sporočila za medije

23.10.2015

Jubilejna, deseta sezona abonmajskega cikla velenjskih godbenikov

Pred pragom je jubilejna, deseta sezona abonmajskega cikla Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje. Tudi tokrat so pripravili zanimiv, raznovrsten, predvsem pa kakovosten program, ki nas bo popeljal na glasbeno potovanje čez pet vrhunskih koncertnih večerov. Pridružili se jim bodo Pihalni orkester Orchestra di Fiati »Val Isonzo«, Mladinski simfonični orkester Glasbene šole Celje in vokalna skupina Katrinas. 

Abonmajsko sezono bodo začeli v soboto, 28. novembra 2015, v družbi Pihalnega orkestra Orchestra di Fiati »Val Isonzo«. Orkester združuje študente glasbene akademije, konservatorija in okoliških glasbenih šol province Gorica–Udine. Kot solist se jim bo pridružil mednarodno uveljavljeni glasbenik, solo klarinetist Orkestra Slovenske filharmonije Massimiliano Miani. S svojo široko paleto repertoarja bodo občinstvu ponudili obilje glasbenih užitkov.  

Na tradicionalnem prednovoletnem koncertu Simfonikov celjske glasbene šole bodo zazvenele slovite Slike z razstave ruskega skladatelja Modesta Petroviča Musorgskega v bleščeči orkestraciji Mauricea Ravela. Sloviti klavirski koncert norveškega skladatelja Edvarda Griega bo z orkestrom poustvaril komaj 12-letni Mak Muni Mihevc, mladi  pianist,  ki je dobitnik številnih nagrad na mednarodnih pianističnih tekmovanjih, nastopal pa je tudi v newyorškem Carnegie Hallu. Prisluhnili jim bomo 19. decembra 2015.

16. januarja 2016 bodo pripravili že tradicionalni Novoletni koncert z vokalnim tercetom CASTA DIVA, ki ga sestavljajo operne pevke Gordana Hleb, Urška Arlič Gololičič in Martina Burger. Kot solista se bosta orkestru pridružila dobitnica lavreata in posebne nagrade mednarodnega tekmovanja »Svirel« flavtistka Irena Birsa in mladi domači klarinetist, dobitnik več nagrad, David Gregorc.   

13. februarja, pred praznikom zaljubljenih, bo našo dušo pobožala vokalna zasedba Katrinas, ki jo sestavljajo Katarina Habe, Sanja Mlinar Marin in Neža Drobnič Bogataj. Povezujejo jih skupne glasbene vizije in ustvarjalni zagon. Katrinas je mozaik ženskih zgodb, ki jih druži želja po ustvarjanju kakovostne večglasne vokalne glasbe in po prenašanju pozitivne sporočilnosti ljudem. Dekleta nenehno klijejo in rastejo, dobivajo nove ideje, ki jih iz njih izvablja želja, zaliva pa strast.

Tokratno abonmajsko sezono bodo končali 16. aprila 2016 s Spomladanskim koncertom Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje. Na njem nas bo orkester skupaj z gosti popeljal na glasbeno popotovanje. Poslušalcem bo s pomočjo skladb v dušo in srce zagotovo posijalo toplo spomladansko sonce.

Častitljivih devet desetletij in pol šteje Pihalni orkester Premogovnika Velenje. Kljub temu je orkester še mlad, saj ima mladost, energijo in značaj. Pripravljenost žrtvovati svoj prosti čas, je za njegove člane še vedno živa vrlina. Motivacije za delo in želje po ustvarjanju različnih melodij ter harmonij več kot sto članom orkestra zagotovo ne manjka. S svojimi nastopi bogatijo utrip v mestu Velenje, drugje po Sloveniji in zunaj njenih meja. Na področju abonmajskih koncertov pihalnih orkestrov so orali ledino. Za njimi je lepo število prireditev in dogodkov. 

Vpisovanje abonmajev bo v prostorih orkestra v Glasbeni šoli Frana Koruna Koželjskega Velenje od 14. do 28. novembra 2015. Dodatne informacije na 031 677 444 ali www.popv.si. 

   
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas