19.11.2015

Novi časopis Rudar – imamo še 126 milijonov ton odkopnih zalog premoga

»Ko zagori, naj se ti ven mudi« je naslov uvodnika pete številke časopisa Rudar v tem letu. Takšen je bil tudi slogan letošnjega oktobra – meseca požarne varnosti. Svoje razmišljanje o preventivnih ukrepih je strnil predsednik našega gasilskega društva.

V rubriki Z delom se vse doseže največjo pozornost namenjamo proizvodnji oz. najbolj pereči temi – odkopnih zalogah premoga. Zapisali smo še o generalni obnovi enega od drobilnikov na objektih Drobilnice in klasirnice, o prodaji poslovnega deleža v družbi PLP, pametnih električnih omrežjih in številnih aktivnostih gasilcev v oktobru.

V rubriki Podjetje smo ljudje predstavljamo spremembe in dopolnitve Zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju. Sindikat SDRES obvešča o svoji reprezentativnosti in podpisanem aneksu h Kolektivni pogodbi premogovništva Slovenije. V oktobru smo začeli izvajati nadgradnjo sistema registracije prisotnosti zaposlenih v jami, zato smo zapisali tudi o tem. V tej in nekaj prihodnjih številkah bomo prikazali pomembnost poklicev v rudarstvu, možnosti izobraževanja in zaposlitve. Bili smo na dobrodelnem nogometnem turnirju za varovance VDC Saša, vabimo pa, da si povečate varnost svoje družine z mobilno aplikacijo Ihelp. Sodelavec, ki ga tokrat predstavljamo v rubriki Na obisku, je prepričan, da je v slogi moč.

Rubrika Skupina Premogovnik Velenje je tudi tokrat vsebinsko zelo pestra. Družba RGP je skupaj s partnerjem HTZ Velenje uspešno končala dela na objektu Vila Rožle, AquaVallis se predstavlja v izložbi na vhodu v mesto, rudarski reševalci so s helikopterjem poleteli v Mežico, Zimzelen pa skupaj s Spominčico ozavešča o demenci. Gost je izpeljal stand up večer, z »Knapovsko košto« pa so se udeležili Promenade okusov.

Dobra glasba v dobri družbi je napovednik jubilejne, desete sezone abonmajskega cikla velenjskih godbenikov. O njihovem letošnjem programu si lahko preberete v rubriki Tretji polčas. V njej najdete tudi povabila na zaključke ob koncu leta, na Novoletni ples in decembrska dogajanja v premogovniškem muzeju. Nekaj prostora pa smo namenili predstavitvi novega vodstva in novim izzivom Nogometnega kluba Rudar.

Časopis Rudar lahko prelistate na http://www.rlv.si/si/za-medije/rudar/1366.

Prijetno branje!