SKUPINA PV

Sporočila za medije

17.12.2015

V Muzeju premogovništva Slovenije bo to soboto še posebej živahno

V Muzeju premogovništva Slovenije v Velenju bo še posebej zabavno v soboto, 19. decembra 2015, ko bo vse od 15. ure dalje čas za nočni ogled muzeja. V jamskem delu muzeja bo dobrodošlico izrekel dedek Mraz, ki se ga bodo še posebej razveselili najmlajši, vse pa bo zagotovo navdušil podzemni laser in light show. 

V prizivnici bo ob 18. uri praznični ringa raja z Romano Kranjčan, v katerem pa ne bodo uživali samo otroci, ampak tudi starši. Prepevali bodo najlepše Romanine pesmi, rajali, se igrali prstne igrice ter v veselem vzdušju pričakali dedka Mraza. Koncert bo izveden v sodelovanju s sindikatom SPESS PV. Vstopnina 6 evrov, za člane Sindikata SPESS PV 3 evre.

V svet umetnosti vas bodo popeljale zanimive razstave. V najgloblje ležečem razstavišču skulptur v Sloveniji, 160 metrov pod zemeljsko površino, je na ogled razstava skulptur Staneta Špegla z naslovom Podzemni nezemljani. Na površju so prikazane različne tematike industrijske umetnosti iz sveta (Industrial art 2), ki jo je zbral vodja muzeja Stojan Špegel. V Beli garderobi je na ogled likovna razstava slikarjev in pesnikov Snovalci podob – potovanje med črkami in barvami. V Kopalnici so razstavljene fotografije natečaja na temo slovenskih krajin Kulturna krajina in strukture v krajini. Na ogled pa je tudi razstava ročno izdelanih lesenih izdelkov, ki jo je avtor Mihael Vovk poimenoval Povest o drevesu. 

Dodatne informacije na 031 752 418 ali www.rlv.si/muzej.
 
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas