17.12.2015

V Muzeju premogovništva Slovenije bo to soboto še posebej živahno

V Muzeju premogovništva Slovenije v Velenju bo še posebej zabavno v soboto, 19. decembra 2015, ko bo vse od 15. ure dalje čas za nočni ogled muzeja. V jamskem delu muzeja bo dobrodošlico izrekel dedek Mraz, ki se ga bodo še posebej razveselili najmlajši, vse pa bo zagotovo navdušil podzemni laser in light show.

V prizivnici bo ob 18. uri praznični ringa raja z Romano Kranjčan, v katerem pa ne bodo uživali samo otroci, ampak tudi starši. Prepevali bodo najlepše Romanine pesmi, rajali, se igrali prstne igrice ter v veselem vzdušju pričakali dedka Mraza. Koncert bo izveden v sodelovanju s sindikatom SPESS PV. Vstopnina 6 evrov, za člane Sindikata SPESS PV 3 evre.

V svet umetnosti vas bodo popeljale zanimive razstave. V najgloblje ležečem razstavišču skulptur v Sloveniji, 160 metrov pod zemeljsko površino, je na ogled razstava skulptur Staneta Špegla z naslovom Podzemni nezemljani. Na površju so prikazane različne tematike industrijske umetnosti iz sveta (Industrial art 2), ki jo je zbral vodja muzeja Stojan Špegel. V Beli garderobi je na ogled likovna razstava slikarjev in pesnikov Snovalci podob – potovanje med črkami in barvami. V Kopalnici so razstavljene fotografije natečaja na temo slovenskih krajin Kulturna krajina in strukture v krajini. Na ogled pa je tudi razstava ročno izdelanih lesenih izdelkov, ki jo je avtor Mihael Vovk poimenoval Povest o drevesu.

Dodatne informacije na 031 752 418 ali www.rlv.si/muzej.