02.03.2016

Premogovnik Velenje podaljšuje rok za odprodajo nepremičnin

Premogovnik Velenje v okviru dezinvestiranja poslovno nepotrebnega premoženja do nadaljnjega podaljšuje rok za zbiranje ponudb za Hotel Oleander v Strunjanu, poslovni prostor Šmartno ob Paki in kompleks Vila Široko z zemljišči v Šoštanju. Hotel Barbara v Fiesi je že prodan, za Center starejših Zimzelen v Topolšici pa je bila 16. februarja 2016 podpisana pogodba o prodaji.

Premogovnik Velenje do nadaljnjega podaljšuje rok za zbiranje ponudb za tri nepremičnine, ki so že od samega začetka postopka dezinvestiranja oziroma odprodaje poslovno nepotrebnega premoženja predvidene za prodajo – Hotel Oleander, poslovni prostor Šmartno ob Paki in kompleks Vilo Široko z zemljišči. K postopku prodaje z zainteresiranim kupcem bo Premogovnik pristopil takoj, ko bo prispela primerna ponudba in ko bo odprodajo potrdil tudi Nadzorni svet družbe.

Razpisna dokumentacija je objavljena na spletni strani družbe na naslovu http://www.rlv.si/si/1341 za Hotel Oleander, na http://www.rlv.si/si/1409 za poslovni prostor Šmartno ob Paki in na http://www.rlv.si/si/1381 za kompleks Vila Široko. Dodatne informacije najdete na naslovu robert.kozar@rlv.si.

Hotel Oleander je manjši sodobno opremljen hotel ob slovenski obali, stoji sredi mirnega okolja Strunjanskih solin, med Izolo in Piranom. Ima 26 klimatiziranih sob (8 dvoposteljnih sob s francoskim ležiščem, 13 dvoposteljnih sob z ločenimi ležišči in 5 družinskih sob) z balkoni in pogledom na Strunjanski zaliv s solinami, telefonom, televizijo, sefom in kopalnico. Ima restavracijo, aperitiv bar, dvigalo, internetni kotiček, teraso s pogledom na soline in garažo. Konferenčna dvorana omogoča postavitev stolov za 30 do 40 oseb v kino postavitvi brez miz. Opremljena je z vso potrebno tehniko, ki ob drugi ponudbi omogoča seminarskim gostom kakovostne pogoje za ustvarjalno delo.

Poslovni prostor Šmartno ob Paki v izmeri 59,68 m2 se nahaja v trgovskem centru v Šmartnem ob Paki, 10 km iz Velenja. Urejen ima dostop po asfaltirani lokalni cesti z urejenimi pohodnimi potmi za pešce, odtoki meteornih vod in javno razsvetljavo. Parkirišče je pred samim objektom. Objekt je bil zgrajen leta 2008 in je pritlične izvedbe.

Vila Široko, nekdanja Woschnaggova vila, ki je danes dvorna restavracija, se nahaja na rahli vzpetini v naselju Metleče pri Šoštanju. Do vile, ki je del šoštanjske zgodovine in je bila zgrajena v tridesetih letih prejšnjega stoletja, vodi čudovit drevored. V stari meščanski hiši je v pritličju v duhu preteklosti in zgodovine objekta urejena prijetna restavracija za 60 gostov, terasa sprejme še 50 gostov. Posamezni elementi pohištva s starinskim pridihom in ustrezna dekoracija pričarajo občutek domačnosti in prijetnega počutja. V starinskem slogu so opremljene tudi štiri sobe v zgornjem nadstropju. Okolico vile krasi edinstvena parkovna ureditev.

Hotel Oleander Strunjan

Poslovni prostor Šmartno ob Paki