SKUPINA PV

Sporočila za medije

21.04.2016

Časopis Rudar – Za nami je uspešno prvo četrtletje

Solidarnost in tovarištvo sta zaznamovala generacije rudarjev je naslov uvodnika druge številke časopisa Rudar v tem letu. Svoje razmišljanje o prazniku dela je podal novi predsednik sindikata SPESS Premogovnika Velenje, ki si želi, da bi 1. maj še naprej ostal simbol boja za delavske pravice.

V jami v prvem četrtletju letos nismo imeli večjih težav, zato je proizvodnja premoga v skladu s pričakovanji in celo nekoliko nad letnim načrtom. Da je za nami uspešno prvo četrtletje smo zapisali v rubriki Z delom se vse doseže. Med Upravo in socialnimi partnerji je bil podpisan dogovor o obvladovanju stroškov dela, kar pomeni velik korak pri iskanju rešitev za uspešno sanacijo poslovanja podjetja. Marca smo gostili predstavnike turškega ministrstva za delo in socialne zadeve, ki so želeli pridobiti čim več teoretičnih in praktičnih informacij glede sistemov sledenja in monitoringa. 

Pišemo tudi o problemu nepravočasne dostave potrdil o upravičeni odsotnosti z dela ter volitvah članov v Svet delavcev PV. O tem si lahko preberete v rubriki Podjetje smo ljudje. V njej najdete zapise o prejetem Srebrnem znaku Civilne zaščite vodji Jamske reševalne čete PV, obnovi Ex-certifikata v Elektroremontu HTZ ter seminarju za nadzorno-tehnično osebje, športno društvo pa predstavlja ugodnosti za svoje člane.

Tudi tokrat smo bili na obisku pri sodelavcu, ki pravi »bodi vesel in glej z optimizmom naprej«.

V rubriki Skupina Premogovnik Velenje pišemo o izvajanju obsežnih podzemnih vrtalnih del v predoru Karavanke, ki jih izvaja družba RGP. Predstavlja se StudioHTZ, ki deluje že več kot 20 let. Katere so njihove storitve, si lahko preberete v tej številki časopisa Rudar. 

Bili smo tudi na spomladanskem koncertu naših godbenikov in na občnem zboru Kluba upokojencev Skupine PV. Članka najdete v Tretjem polčasu.

Seveda pa nismo pozabili na čestitko ob prazniku dela.

Časopis Rudar lahko prelistate v elektronski obliki na naslovu http://www.rlv.si/si/za-medije/rudar/1457. Prijetno branje!

   
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas