SKUPINA PV

Sporočila za medije

13.05.2016

Dirigentsko palico velenjskih godbenikov prevzema Anton Vrzelak

Pihalni orkester Premogovnika Velenje je na podlagi razpisa dobil novega dirigenta. Za obdobje štirih let je bil izbran akademski glasbenik pozavnist in tubist ter profesor pozavne in tube Anton Vrzelak. Dirigentsko palico bo prevzel na javni vaji orkestra v petek, 13. maja, ob 19. uri v godbeni dvorani Glasbene šole Frana Koruna Koželjskega v Velenju.

Pihalni orkester Premogovnika Velenje je 18. aprila 2016 objavil razpis za dirigenta, nanj se je prijavilo pet kandidatov. Na podlagi razgovorov z njimi se je izvršni odbor odločil za najustreznejšega kandidata. Novi dirigent je za obdobje štirih let z možnostjo podaljšanja funkcije postal Anton Vrzelak, ki je član orkestra že dve desetletji, osem let pa je bil tudi pomočnik dirigenta.

Anton Vrzelak je končal študij na Univerzi v Ljubljani, na Akademiji za glasbo, Oddelku za pihala, trobila in tolkala, ter pridobil naziva akademski glasbenik pozavnist in profesor pozavne ter akademski glasbenik tubist in profesor tube. Kot samostojni solist je zaposlen v Pihalnem orkestru Slovenske policije. Dirigentsko znanje je pridobival na različnih seminarjih, kot dirigent pa je dve leti vodil šolski orkester Glasbene šole Vrhnika. O njegovi strokovnosti pričajo številna priznanja in plakete, ki jih je prejel tako doma kot v tujini ter solistični nastopi s številnimi orkestri. Bil je redni zastopnik Slovenske filharmonije, Simfoničnega orkestra RTV Slovenija in beograjske filharmonije.

Častitljivih devet desetletij in pol šteje Pihalni orkester Premogovnika Velenje. Kljub temu je orkester še mlad, saj ima mladost, energijo in značaj. Pripravljenost žrtvovati svoj prosti čas, je za njegove člane še vedno živa vrlina. Motivacije za delo in želje po ustvarjanju različnih melodij ter harmonij več kot sto članom orkestra zagotovo ne manjka. S svojimi nastopi bogatijo utrip v mestu Velenje, drugje po Sloveniji in zunaj njenih meja. Na področju abonmajskih koncertov pihalnih orkestrov so orali ledino, letos že jubilejno, deseto sezono. Za njimi je lepo število prireditev in dogodkov.

   
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas