SKUPINA PV

Sporočila za medije

24.06.2016

Gasilci Premogovnika Velenje gostitelji 48. srečanja GERES

Prostovoljno industrijsko gasilsko društvo Premogovnika Velenje (PIGD PV) je v sodelovanju z Gasilsko zvezo Šaleške doline in Mestno občino Velenje gostitelj 48. srečanja gasilskih enot rudnikov in energetikov Slovenije (GERES). Srečanje, ki se ga bosta poleg najvišjih predstavnikov Premogovnika udeležila tudi ministrica Republike Slovenije za obrambo Andreja Katič in član poveljstva Gasilske zveze Slovenije (GZS) za celjsko regijo Bojan Hrepevnik,  bo v soboto, 25. junija 2016, z začetkom ob 9.15 na Mestnem stadionu Velenje. 

Tradicionalnega srečanja GERES se bo udeležilo 23 ekip iz enajstih društev, med njimi vse štiri desetine gasilskega društva Premogovnika Velenje. Srečanje bo odprl predsednik Uprave Premogovnika Velenje mag. Ludvik Golob, prisotne pa bodo nagovorili vodja Proizvodnega področja in glavni tehnični vodja Premogovnika mag. Bogdan Makovšek, predsednik PIGD PV in predsednik organizacijskega odbora GERES Simon Dobaj ter član poveljstva GZS za celjsko regijo Bojan Hrepevnik. 

GERES v slovenskem gasilstvu predstavlja svojevrstno posebnost. Tovrstna srečanja so najprej organizirale gasilske enote slovenskih rudnikov, pozneje se jim je pridružil še preostali del energetike. Kljub dejstvu, da so številni rudniki prenehali s svojim delovanjem, tradicija ostaja. Na srečanjih danes sodelujejo gasilska društva, ki so kljub zaprtju rudnikov ostala, ter prostovoljna industrijska društva, kot je PIGD Premogovnik Velenje.

Korenine gasilske organizacije v okviru Premogovnika Velenje segajo v leto 1932. Dobro izurjeno Prostovoljno industrijsko gasilsko društvo danes šteje oseminštirideset članov. Njihova osnovna naloga je strokovno izpopolnjevanje gasilcev ter zagotavljanje tehnične in operativne sposobnosti za gasilska posredovanja tako na območju Premogovnika Velenje kot tudi na celotnem območju občin Velenje in Šoštanj. V okviru Gasilske zveze Šaleške doline delujejo kot edino industrijsko gasilsko društvo. 
   
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas