28.06.2016

Časopis Rudar – včeraj, danes, jutri

Tretja številka časopisa Rudar v tem letu je praznično obarvana saj je pred nami rudarski praznik. V uvodniku z naslovom Poklon preteklosti – s pogledom, uprtim v prihodnost je svoje razmišljanje predstavil predsednik Uprave. V njem se je zahvalil vsem, ki se trudijo in si po najboljših močeh prizadevajo, da bi Premogovnik Velenje ponovno stabilizirali, ga postavili na trdne temelje z jasno vizijo in svetlim pogledom v prihodnost.

Rubriko Z delom se vse doseže začenjamo z opisom zahtevnih vzdrževalnih del na prevažalni napravi GHH, nadaljujemo z za nas izjemno pomembnim poslom v Turčiji ter izgradnjo jaška NOP II – kot jaška za optimalno prezračevanje jam. Zapisali smo tudi o reševalcih, ki so bili na Dnevih avstrijskih jamskih reševalcev.

Dvojno srebro za naše inovatorje je naslov prvega članka v rubriki Podjetje smo ljudje. Bili smo na obisku pri Simonu Lamotu, novemu predsedniku sindikata SPESS-PV, predstavljamo še novi Svet delavcev PV.

Skupina Premogovnik Velenje je zelo dejavna. Studio HTZ med svetovno elito, Dejavnost Gosta in zaposlene prevzelo Gorenje Gostinstvo, V Muzeju premogovništva Slovenije se je dogajalo in Golte enostavno morate doživeti so naslovi člankov v tej rubriki.

V Tretjem polčasu pišemo o novem dirigentu velenjskih godbenikov, gasilskemu tekmovanju v Šmartnem ob Paki in še čem.

V tej številki Rudarja boste našli prilogo Upokojili so se v kateri predstavljamo sodelavce, ki so se upokojili v zadnjem letu, našli pa boste tudi vse potrebne informacije o obeležitvi rudarskega praznika. Svoja razmišljanja ob prazniku so zapisali predsedniki obeh sindikatov in svetov delavcev.

Časopis Rudar lahko prelistate na http://www.rlv.si/si/za-medije/rudar/1457.

Želimo vam prijetno branje in vas v soboto, 2. julija 2016, ob 18. uri vabimo na Mestni stadion Velenje, ko bo izveden 56. Skok čez kožo!