SKUPINA PV

Sporočila za medije

21.09.2016

Časopis Rudar: Z znanjem in izkušnjami odpravljamo težave

September je prinesel četrto številko časopisa Rudar v tem letu. V Uvodniku je svoje razmišljanje podal predsednik Aktiva delovnih invalidov Skupine Premogovnik Velenje, ki meni, da smo »vsi skupaj vzniknili iz korenin, ki so bile trdne in prave in so dajale moč in utrip nam vsem«.

Časi so rojevali nove zgodbe, ki so nas vodile naprej. Tako smo julija zaznamovali 55 let skokov čez kožo. Kdo si je tokrat prislužil naziv častnega skakalca, koliko novincev smo sprejeli v rudarski stan in kakšen je bil utrip mesta na ta dan, si lahko preberete v rubriki Z delom se vse doseže. V podjetju se zavedamo, da posamezniki sestavljamo celoto, zato že tradicionalno ob rudarskem prazniku pripravimo posebno slovesnost za delovne jubilante in jubilante Jamske reševalne čete. Seveda vsega tega brez rudarjev in proizvodnje ne bi bilo, zato smo zapisali o proizvodnji premoga v prvih osmih mesecih leta, stanju v jami in načrtih do konca leta. Zgodilo se je tudi nekaj menjav – menjava lopatic na ventilatorjih VP Šoštanj in grelnikov na ogrevalni postaji NOP. Rubriko zaključujemo s člankom o procesih prestrukturiranja, ki se izvajajo z zavedanjem, da lahko z majhnimi koraki pridemo do želenih ciljev.

V rubriki Podjetje smo ljudje predstavljamo ključne spremembe in dopolnitve poklicnega upokojevanja, razplet 26. seje Skupščine družbe, imenitnike delnic pa obveščamo o načrtovanih aktivnostih KDD ob ukinitvi registrskih računov. Preberete si lahko še o prejetem priznanju Aktiva Rdečega križa PV in »knapih« krvodajalcih, ki so zopet dokazali, da solidarnost in humanost v našem podjetju še vedno živita. Predstavljamo prakso dijakov v jami, ki je po njihovem mnenju najlepši in najzanimivejši del izobraževanja. Tokrat predstavljamo sodelavca, ki pravi »Ni nerešljivih težav, obstajajo le različne poti do rešitev.« 

Družba HTZ, ki je del Skupine Premogovnik Velenje, z znanjem in izkušnjami odpravlja težave v podjetju Gorenje, »skočili« so tudi v Planico, saj izdelujejo kombinezone za planiške inštruktorje. RGP je uspešno končal prvo košnjo na območju največjih hidroenergetskih objektov v Sloveniji, v Muzeju premogovništva Slovenije pa je bil na delu v podzemlju prav poseben umetnik. 

Naslov prvega članka v rubriki Tretji polčas je Odlično, prijetno in vroče. Pišemo o 48. Srečanju gasilskih enot rudnikov in energetikov Slovenije, katerega organizator je bilo naše gasilsko društvo. Naši upokojeni sodelavci so se potepali po Zelencih, likovniki pa so se zbrali na likovni koloniji Društva šaleških likovnikov.

Časopis Rudar lahko prelistate na spletni povezavi http://www.rlv.si/si/za-medije/rudar/1457.

Prijetno branje!

   
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas