SKUPINA PV

Sporočila za medije

05.10.2016

Nova abonmajska sezona godbenikov Premogovnika Velenje

Pihalni orkester Premogovnika Velenje je za letošnjo, že enajsto abonmajsko sezono, pripravil štiri koncertne večere. V čarobni svet glasbe nas bodo godbeniki popeljali pod taktirko novega dirigenta Antona Vrzelaka.

Prvi bo na sporedu v soboto, 22. oktobra 2016. Prisluhnili bomo Pihalnemu orkestru Zarja Šoštanj, ki je zakorakal v deveto desetletje delovanja, ampak nikoli ni izgledal tako mladostno kot danes, saj se jim je v zadnjih letih pridružilo veliko novih mladih glasbenikov. Orkester je uvrščen v koncertno težavnostno skupino, kar je najvišji nivo v Sloveniji. Njihova energija, znanje in želja po ustvarjanju kakovostne glasbe so zagotovilo za vrhunski glasbeni večer.

Novoletni koncert Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje je že tradicionalen, letošnja novost je, da se bo zgodil zadnji mesec tega leta, natančneje 3. decembra. Koncert bodo zaznamovali nova energija in velika vnema članov. Prepričanje, da je glasbo treba približati čim širšemu krogu poslušalcev bo njihovo vlogo umetniške skupine obogatilo z nekoliko lahkotnejšim programom. Snovanje koncertnega programa bo narekovala odprtost za nove glasbene tokove.

11. februar 2017 je rezerviran za Orkester Slovenske vojske, ki letos obeležuje dve desetletji delovanja, v njem pa igrajo predani poklicni glasbeniki, večinoma diplomanti Akademije za glasbo v Ljubljani. Orkester je povezovalec vojaškega življenja in kulture, njegovi člani pa ambasadorji glasbe. Zasedbo odlikuje širok repertoar, obvladovanje različnih glasbenih stilov, entuziazem in iskrena predanost glasbi.

Zadnji v abonmajski sezoni 2016/2017 bo Spomladanski koncert Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje, ki se bo zgodil 1. aprila 2017. Godbeniki bodo skušali doseči ravnovesje med filmsko, zabavno in resno glasbo. Še več skladb slovenskih avtorjev mu bo dalo prav poseben pečat. Skrben izbor biserov iz glasbene literature bo poslušalce popeljal v brezskrbno pomlad.

Vsi koncerti bodo v Veliki dvorani Glasbene šole Frana Koruna Koželjskega Velenje z začetkom ob 19.30 uri.

Prepustite se glasbenim užitkom in si pravočasno priskrbite vstopnice preko mobilne številke 031 677 444. 

Prijazno vabljeni!
   
ABONMAJSKA KNJIŽICA 2016/2017 (4.26 MB)
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas