SKUPINA PV

Sporočila za medije

15.12.2016

Luč miru zasvetila tudi v Premogovniku Velenje

Luč miru iz Betlehema, mednarodna dobrodelna akcija, razširjena po celi Evropi, je v Slovenijo prišla že 26. leto zapored. Plamen luči je v avli upravne zgradbe Premogovnika Velenje zasvetil v četrtek, 15. decembra 2016. Skavte in tabornike je sprejela članica Uprave mag. Mojca Letnik.

Zbrane ter člane tabornikov Rodu Jezerski zmaj in skavte je po uvodni pesmi nagovorila članica Uprave Premogovnika Velenje mag. Mojca Letnik: »Luč miru vsako leto še posebej osvetli praznični čas. V našem podjetju so bila obdobja, ko je bil plamen miren in obdobja, ko je bil precej nemiren, tako kot v letu, ki se končuje.« Mag. Letnik je dodala, da se na naši poti srečujemo sodelavci, posamezniki z družinami: »Medsebojni odnosi so pomembni, zato si želim, da bi luč miru dosegla čim več ljudi. Zavedati pa se moramo, da je od nas samih odvisno, kakšen bo naš pogled na svet, kako bomo sprejeli sodelavce in kakšni bodo naši odnosi v družini.« 

Letošnja akcija, ki poteka pod geslom »Brez Tebe me zebe!«, nosi sporočilo miru: »Mir ni odsotnost vojne, mir ni stanje brezbrižnosti, je aktivno sodelovanje vseh, da bi na svetu bilo lepše.« »S sprejemom luči ne dobite zgolj daru, ampak prejmete tudi poslanstvo, ki ga delite naprej,« so bile besede skavtov. Od nas so se poslovili z željo, da bi resnično začutili in zaživeli mir v prazničnih dneh ter v prihajajočem letu, prav tako vsi okoli nas.

Plamen luči, univerzalni dar, ki ga lahko prejme vsak ne glede na spol, starost in versko pripadnost, je v minulem letu zasvetil v skoraj 100.000 domovih. Zbrana dobrodelna sredstva bodo namenili slovenskim družinam, ki so se znašle v stiski in potrebujejo pomoč. 

Nosilec akcije je Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov, partnerski organizaciji pa Zveza bratovščin odraslih katoliških skavtinj in skavtov ter člani Slovenske zamejske skavtske organizacije.

  
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas