SKUPINA PV

Sporočila za medije

30.03.2017

Dočakali smo prvo številko časopisa Rudar v tem letu

Marec je prinesel težko pričakovano prvo številko časopisa Rudar v letu 2017. Inovativnost zaposlenih je ključ do uspeha je naslov uvodnika, ki ga je zapisal vodja Tehničnega področja. 

K pogovoru smo povabili predsednika Uprave, ki je pojasnil, da so poslovna poročila za leto 2016 v končni fazi in revizije še v teku, vendar nerevidirani podatki kažejo, da je Premogovnik Velenje lani posloval pozitivno. Več o tem kaj je še povedal si lahko preberete v rubriki Z delom se vse doseže. V njej tudi o novih nalepkah na čeladah za večjo promocijo in varnost pri delu ter proizvodnji premoga, ki je bila nad pričakovanji. O inovativnosti tudi v članku o sklepnem delu akcije Inovator leta, ki smo jo pripravili že sedmič zapored. Na dogodku so se zbrali vsi tisti, ki so prepričani, da so današnje ideje seme jutrišnje žetve. Sredi marca smo gostili projektne partnerje mednarodnega raziskovalnega projekta Coal2Gas, zelo uspešni pa smo bili pri pridobivanju evropskih sredstev za raziskave in razvoj. O prehrani na delovnem mestu smo se pogovarjali s predsednikom Komisije za prehrano, ki nam je zaupal o delu Komisije. Zavedamo se, da izbira poklica pri petnajstih letih ni ravno preprosta naloga, zato smo učence povabili, da se nam pridružijo in postanejo del naše zgodbe.

V rubriki Podjetje smo ljudje je Uprava podjetja predstavila dejstva glede organizacije delovnega procesa, efektivnega delovnega časa in obračuna plač, odzvala se je tudi na Novice sindikata SDRES glede zmanjševanja bolniške odsotnosti. SPESS-Sindikat PV je pripravil obrazložitev o tem, zakaj so odločno proti znižanju prispevne stopnje za poklicno upokojevanje. Zapisali smo še o reorganizaciji in sistematizaciji družbe PV Invest ter spremembi dejavnosti. »Vse se uredi, zato se ureja tudi zdaj«, je prepričan sodelavec, ki ga predstavljamo v tokratnem Rudarju.

Rubriko Skupina Premogovnik Velenje smo zapolnili z družbo RGP, ki se je uspešno spopadla z gradnjo usedalnika 3 na južnem delu deponije premoga. 

Bili smo na dveh občnih zborih – 85. občnem zboru PIGD Premogovnika Velenje in 10. občnem zboru Kluba upokojencev Skupine PV. V rubriki Tretji polčas še o delovanju Aktiva rdečega križa PV v letu 2016, vabilu Rudarskega okteta, ki v svoje vrste vabi drugi tenor ter športnih aktivnostih.

Celotno vsebino Rudarja lahko prelistate na spletni povezavi http://www.rlv.si/si/za-medije/rudar/1584.

Prijetno branje!
   
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas