SKUPINA PV

Sporočila za medije

23.05.2017

Velenjski godbeniki priigrali zlato

Pihalni orkester Premogovnika Velenje je zelo dejaven, saj je za njimi enajsta abonmajska sezona, ki so jo pod taktirko dirigenta Antona Vrzelaka končali 1. aprila letos. Dober mesec kasneje so v domačem kraju izvedli javno vajo, še posebej pa so se izkazali v soboto, 20. maja, na državnem tekmovanju Zveze slovenskih godb v Lendavi, kjer so postali zmagovalci koncertne težavnostne stopnje.

Za vse radovedne in vedoželjne so velenjski godbeniki v okviru tedna ljubiteljske kulture v Šaleški dolini 13. maja v Glasbeni šoli Frana Koruna Koželjskega Velenje pripravili javno vajo. Na njej so se uspešno predstavili s tekmovalnim programom, ki so ga izvedli tudi v soboto, 20. maja 2017, na 37. državnem tekmovanju Zveze slovenskih godb v Lendavi. V pripravo so godbeniki vložili veliko truda in znanja, kar je pripomoglo, da so številnim dozdajšnjim priznanjem na tekmovanjih doma in v tujini dodali še eno. Z doseženimi 93,80 točkami so postali zmagovalci koncertne težavnostne stopnje in prejemniki zlate plakete s pohvalo.

Ob zmagi je predsednik godbenikov dr. Gregor Jeromel povedal: »Želje in ambicije pihalnih orkestrov so različne. Naše so posegati po kakovostni in profesionalno izvedeni glasbi, predvsem pa ohraniti raven našega ustvarjanja. Izvajamo veliko zvrsti orkestrske glasbe in veseli nas, da z njo navdušujemo tako publiko kot strokovno javnost. Prejeta zlata plaketa je za nas še dodatna spodbuda za delo v prihodnje, saj se zavedamo, da glasba predvsem povezuje ljudi. Vsem članicam in članom orkestra se zahvaljujem za njihov trud in prisotnost na številnih vajah. Prav posebna zahvala pa velja našemu dirigentu Antonu Vrzelaku, ki nas je odlično pripravil za ta vrhunski nastop.«

Počivali pa ne bodo niti med prihajajočimi meseci, saj se bodo 8. junija predstavili na promenadnem koncertu v Velenju. Pozdravili nas bodo tudi 1. julija ob praznovanju praznika rudarjev, jeseni pa nas vabijo v novo, že 12. abonmajsko sezono.

Pihalni orkester Premogovnika Velenje šteje že skoraj deset desetletij. Kljub temu je po duši, energiji in značaju še mlad. Pripravljenost žrtvovati svoj prosti čas, je za njegove člane še vedno vrlina. Motivacije za delo in želje po ustvarjanju različnih melodij ter harmonij več kot sto članom orkestra zagotovo ne manjka. S svojimi nastopi bogatijo utrip v mestu Velenje, drugje po Sloveniji in zunaj njenih meja. Na področju abonmajskih koncertov pihalnih orkestrov so orali ledino, za njimi je lepo število prireditev in dogodkov. 

Godbeniki med tekmovalnim delom.

Predsednik dr. Gregor Jeromel in dirigent Anton Verzelak ob prejemu zlate plakete s pohvalo.

Članice in člani Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje
 
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas