SKUPINA PV

Sporočila za medije

16.06.2017

Časopis Rudar - ostajamo zvesti tradiciji

Druga številka časopisa Rudar v tem letu je predpraznično obarvana saj je pred nami praznovanje rudarskega praznika. Skok čez kožo, tokrat že 57., bomo izvedli v soboto, 1. julija, ob 18. uri na Mestnem stadionu Velenje. Na dan, ko praznujemo naš stanovski praznik, še močneje začutimo ponos rudarskega poklica in vrednote, ki jih z negovanjem tradicije prenašamo iz roda v rod, zato vabljeni v čim večjem številu.

Do takrat pa ne spimo na lovorikah, ampak se trudimo za čim višjo proizvodnjo premoga. V 142 letih odkopavanja smo iz neder zemlje pridobili več kot 245 milijonov ton. Več o tem smo zapisali v rubriki Z delom se vse doseže. V njej najdete zapise o pretesarbi trase traka 70 P, uspešnem prehodu na nova standarda ISO ter posodobitvi in avtomatizaciji jamskih črpališč v Hrastovcu. Trenutno aktualna tema je preoblikovanje družbe iz d. d. v d. o. o., nekaj informacij tudi o tem. Za potrebe proizvodnega procesa smo zaposlili nove sodelavce. Zanje smo organizirali uvajalni seminar, nadzorno-tehnično osebje pa je bilo uspešno na preverjanjih znanja. V tej rubriki objavljamo še shemo inovacijske dejavnosti.

Poslanicam ob rudarskem prazniku sledi rubrika Podjetje smo ljudje, kjer pišemo o obisku generalnega direktorja HSE. Dotaknili smo se zelo pereče tematike glede dviga cene toplotne energije. Dijake vabimo med knape, predstavljamo novi Upravni odbor DIT-a Skupine PV ter na novo urejeno Kolektivno nezgodno zavarovanje zaposlenih. Da dobro delo rojeva sadove se še kako zavedajo v Aktivu delovnih invalidov SPV. V osrednjem delu časopisa se nahaja priloga Upokojili so se v kateri predstavljamo sodelavce, ki so se upokojili v zadnjem letu. Objavljamo vse potrebne informacije glede prazničnega dne in razpis kadrovskih štipendij za šolsko/študijsko leto 2017/2018. SPESS-Sindikat PV je začel s postopkom pridobivanja statusa konfederalnega članstva v KNSS-Neodvisnost. Zapisali smo tudi o tem. Predstavljamo sodelavca, ki pravi »Zanesi se nase, delaj dobro in dobro se ti bo vrnilo!«.

V rubriki Skupina Premogovnik Velenje pišemo o poslu družbe RGP, čiščenje mulja iz akumulacijskih bazenov hidroelektrarn na reki Dravi ter športni plastenki AquaVallis. Objavljamo javni razpis za odprodajo Avtokampa Jezero. Preberete si lahko še o Vrtcu Velenje, ki s krtkom Ligijem raziskuje naše mesto in odprtju retrospektivne razstave kolektiva The Stroj v Muzeju premogovništva Slovenije.

Tretji polčas zapolnjujemo s članki o zlati plaketi, ki so jo prejeli naši godbeniki na državnem tekmovanju Zveze slovenskih godb v Lendavi, biserni poroki, srečanju sošolcev po 50. letih ter dogajanju v našem gasilskem društvu. Objavljamo rezultate Športnih iger 2017 in nekaj fotografskih utrinkov tako iz iger kot tudi iz prvomajskih oddihov v Kranjski Gori in Vrsarju, ki jih je organiziralo Športno društvo SPV. Le-to je imelo letni zbor članov, DIT pa je organiziral strokovno ekskurzijo.

Vse to in še več v časopisu Rudar, ki ga lahko prelistate na http://www.rlv.si/si/za-medije/rudar/1584.

Želimo vam prijetno branje in SREČNO!
   
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas