SKUPINA PV

Sporočila za medije

20.12.2017

Časopis Rudar – izziv generacije

Zadnjo številko časopisa Rudar v tem letu začenjamo z mislijo generalnega direktorja Premogovnika Velenje, da smo ljudje tisti, ki delamo razlike. V uvodniku je nanizal ključna dogajanja družbe v letu 2017.
 
Zračilni jašek NOP II povezan z jamskimi prostori je naslov prvega članka v rubriki Z delom se vse doseže.  Gre za izziv generacije, ki uspešno nadaljuje tradicijo več kot 142-letnega premogovništva v Šaleški dolini. O letošnji proizvodnji in načrtih za leto 2018 smo se pogovarjali z vodjo Proizvodnega področja in glavnim tehničnim vodjo PV. V tej številki si lahko preberete tudi o montaži glavnih odvoznih trakov 70 J in 1CD ter o dobrem sodelovanju s črnogorskimi rudniki. Zgodila se je tudi Strateška konferenca družb v Skupini PV, ki je potekala v luči poslovanja minulega in tekočega leta na eni strani, na drugi pa v zavedanju, da pozitivni finančni preobrat ni prišel sam od sebe. Eden od dnevov, ob katerih se piše zgodovina, je zagotovo praznik sv. Barbare. Na zadnji reševalni vaji Jamske reševalne čete v tem letu smo ponovno ugotovili, da na njo lahko vedno računamo. Izgradnja jaškov je stalnica v zgodovini družbe, zato smo povzeli zgodovino te izgradnje. Predstavili smo še rezultate merjenja organizacijske klime.
 
V rubriki Podjetje smo ljudje smo zapisali ključne dogodke v letu 2017. Objavljamo tudi poslanice socialnih partnerjev in praznična voščila društev, ki delujejo pod našim okriljem. Devetošolcem, staršem, šolskim svetovalnim delavcem in učiteljem smo predstavili poklice v rudarstvu, obiskali pa so nas študenti Rudarske fakultete Prijedor.
 
Bili smo na obisku pri sodelavcu, ki živi, kot so ga naučili njegovi starši – preprosto, delovno in pošteno.
 
V rubriki Skupina Premogovnik Velenje smo zapisali o tem, da sta naši hčerinski podjetji odprodali deleže v družbi Golte.
 
Glasbeno obarvana je rubrika Tretji polčas, saj smo se dotaknili kar dveh koncertov – v okviru abonmajske sezone velenjskih godbenikov se je predstavil Policijski orkester, sami pa so pripravili nepozaben novoletni koncert. Aktivno je bilo tudi Športno društvo SPV, organiziralo je 13. štafetni tek svete Barbare in 14. zaključni ples – oboje smo povzeli v Rudarju. Velenje smo v fotografskih utrinkih predstavili v petdesetih in šestdesetih letih minulega stoletja.
 
Časopis Rudar lahko prelistate na povezavi http://www.rlv.si/si/za-medije/rudar/1584.
 
Skupaj z vami za stabilno energetsko prihodnost!
 
SREČNO 2018!

   
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas