SKUPINA PV

Sporočila za medije

22.02.2018

Časopis Rudar: Če verjameš v ljudi, lahko ti naredijo nemogoče

To je misel iz naslova uvodnika prve številke časopisa Rudar v tem letu. Vodja Službe za odnose z javnostmi pravi, da moramo verjeti v sodelavke in sodelavce, v njihove sposobnosti, odgovornost do dela, v to, da lepa beseda še vedno lepo mesto najde in da pohvala dela čudeže.

V rubriki Z delom se vse doseže smo zapisali o letošnjih načrtih proizvodnje, ki je dosegljiva, toda za njegovo izvedbo se bomo morali potruditi prav vsi. V Premogovniku Velenje in družbi HTZ že drugo leto zapored zaposlujemo nove kadre, ki so nujni v procesu pridobivanja premoga, prednost pri zaposlovanju imajo naši štipendisti. V našem okolju so zaposleni, ki jim služba ne pomeni zgolj delo, ampak jih vodi strast. Za te smo v Muzeju premogovništva Slovenije pripravili posebno slovesnost. Pišemo še o uvedbi elektronskih plačilnih list, ki so nadomestile tradicionalni ročni način. V začetku meseca sta začela veljati nova službena naloga z Navodili o ravnanju delavcev in kontrolorjev v času odsotnosti z dela zaradi bolezni ali poškodbe, zato smo pripravili kratek povzetek navodil. V tej rubriki pišemo še o stanju na področju varnosti in zdravja pri delu v letu 2017.

Podjetje smo ljudje, kar dokazujemo tudi z darovanjem krvi – lani smo jo darovali kar 1.645-krat. »Nikoli ne obupaj, saj se dobro z dobrim vrača« meni sodelavka, ki smo jo obiskali tokrat.

Družbe v Skupini Premogovnik Velenje so leto začele zelo aktivno, predvsem RGP, ki je dejaven pri rekonstrukciji in prizidavi cestišča preko jezu Markovci.

Zgodbe, ki pritegnejo so tiste zgodbe, ki se pišejo v Muzeju premogovništva Slovenije, zapisali smo jih tudi v rubriki Tretji polčas. Bivše zaposlene vabimo na Občni zbor Kluba upokojencev, bili pa smo na prvenstvu PV v veleslalomu ter na koncertih Rudarskega okteta Velenje. Zapisali smo tudi o 5. slovenskem geološkem kongresu, ki bo oktobra v Velenju, v njegovem okviru je razpisan fotografski natečaj. Za zdrav in boljši jutri predstavljamo dvanajst nasvetov proti raku.

Športno društvo Skupine PV je  pripravilo pregled ugodnosti za svoje člane.

Vsebine si lahko preberete tudi na spletni povezavi http://www.rlv.si/si/za-medije/rudar/1641.

Prijetno branje!

   
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas