SKUPINA PV

Sporočila za medije

23.04.2018

Sindikat SDRES se danes ni udeležil pogajanj poslovodstva Premogovnika Velenje in socialnih partnerjev

Poslovodstvo Premogovnika Velenje se je danes, v ponedeljek, 23. aprila 2018, ponovno sestalo s socialnimi partnerji v zvezi s podpisom Dogovora vodstva podjetja in socialnih partnerjev glede efektivnega delovnega časa. Povabilu na pogajanja so se odzvali sindikat SPESS PV, Sindikat SPESS – podružnica HTZ in sveta delavcev Premogovnika Velenje in HTZ Velenje. Predstavniki sindikata SDRES se tokratnih pogajanj niso udeležili, prav tako niso opravičili svoje odsotnosti.

Pogajanja so se kljub odsotnosti predstavnikov sindikata SDRES nadaljevala. Prisotni so obravnavali regresne zahtevke za pretekla obdobja. Poslovodstvo se je obvezalo, da bo pripravilo predlog delovnega časa za 7 ur in 45 minut, saj je organizirane avtobusne prevoze na delo in z dela potrebno čim prej uskladiti s pogodbenim prevoznikom. Poslovodstvo Premogovnika Velenje bo v pogajanja vključilo tudi lastnika, poslovodstvo Holdinga Slovenske elektrarne. 

Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas