SKUPINA PV

Sporočila za medije

05.10.2018

Edinstveno kulinarično doživetje v Muzeju premogovništva Slovenije

Premogovnik Velenje je z Zavodom za turizem Šaleške doline in Gorenjem Gostinstvo v septembru podpisal pismo o nameri za pripravo petzvezdičnega doživetja v Muzeju premogovništva Slovenije, 160 metrov pod zemeljskim površjem. Z vrhunsko kulinarično atrakcijo bomo ustvarili edinstveno doživetje in povečali prepoznavnost Šaleške doline kot destinacije, ki jo je vredno obiskati in doživeti.

»V jamskem delu muzeja za zaključene skupine že nekaj časa izvajamo različne pogostitve s spremljajočimi programi (motivacijski programi, kulturne vsebine). Tokrat gre za še bolj dodelano doživetje, pri katerem sodeluje več partnerjev, kar pomeni tako za turistično ponudbo našega okolja kot tudi za Muzej premogovništva Slovenije še večjo prepoznavnost in nadgradnjo dozdajšnje ponudbe,« je povedal vodja Muzeja premogovništva Slovenije Stojan Špegel in dodal, da se veseli skupnega sodelovanja in novih poslovnih priložnosti.

Slovenska turistična organizacija je objavila pilotni poziv za 5-zvezdična doživetja, ki se bodo tržila pod znamko kakovosti Slovenia Unique Experience. Predmet poziva so doživetja, ki so visoko kakovostna, raziskovalna, avtentična in zelena ter omogočajo močno izraženo izkustveno noto z izredno dodelanim pristopom in storitvijo, kamor zagotovo sodi tudi premogovniški muzej. Projekt bo pripravljen do konca tega leta.


Foto: Slobodan Mrkonjić
   
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas