09.10.2018

Trinajsta abonmajska sezona velenjskih godbenikov še posebej slavnostna

Pihalni orkester Premogovnika Velenje beleži 100-letnico delovanja

Letošnja, že 13. abonmajska sezona bo za Pihalni orkester Premogovnika Velenje še posebej slavnostna, saj bodo ravno v tej sezoni obeležili 100-letnico delovanja. Obljubljajo, da bodo vse štiri koncerte v jubilejni sezoni še nadgradili in obogatili. Prvi bo na sporedu že 20. oktobra 2018, ko se bo predstavil Pihalni orkester Krka.

Prvi izmed štirih koncertov v trinajsti abonmajski sezoni velenjskih godbenikov bo na sporedu v soboto, 20. oktobra 2018. Predstavil se bo Pihalni orkester Krka, ki je v slovenskem in mednarodnem prostoru prepoznaven kot eden izmed najboljših amaterskih pihalnih orkestrov. Koncertna dvorana bo 8. decembra 2018 rezervirana za že tradicionalni Novoletni koncert Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje, ki ga bodo bogatile različne glasbene poslastice. 25. januarja 2019 bodo zazveneli zvoki Pihalnega orkestra Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani. Njihov repertoar zajema širok spekter standardne klasične in sodobne literature, posega pa tudi po popularnem in jazzy stilu. 13. aprila 2019 ste vabljeni na Spomladanski koncert, ki bo obenem tudi uvod v praznovanje 100-letnice velenjskih godbenikov, ki delujejo pod taktirko Antona Vrzelaka.

Pihalni orkester Premogovnika Velenje slavi častitljivo, 100. obletnico svojega delovanja. Ugled, ki si ga je orkester gradil v vseh letih svojega obstoja, je neprecenljiva dobrina. O tem pričajo številne pohvale tako domačega kot tujega občinstva, poslušalci pa pogosto ne najdejo pravih besed, s katerimi bi opisali doživete izvedbe. Nagrade in občudovanje tudi s strani strokovne javnosti so odraz neutrudnega dela in požrtvovalnosti, ki so vsem v ponos. Zaradi zagnanosti članov orkestra in predvsem zaradi njihove ljubezni do glasbe, jim uspeva delovati tudi po vseh desetletjih. 100 let druženja, prijateljevanja in igranja so tisti elementi, ki jih godbeniki v današnjem času štejejo kot najdragocenejše sestavine. Dokazali so, da kljub svoji raznolikosti in medgeneracijski pestrosti dosegajo enotnost v skupinskem muziciranju. Stoletnica je torej povabilo, da skupaj s poslušalci praznujejo – hvaležni za preteklo, odgovorni za sedanje in polni upanja za prihodnje ustvarjanje.

Dodatne informacije o abonmajskem programu in nakupu vstopnic v prostorih orkestra v Glasbeni šoli Frana Koruna Koželjskega Velenje dobite preko 031 677 444 ali www.popv.si.