SKUPINA PV

Sporočila za medije

18.12.2018

Srečno, Rudar!

Pred nami je zadnja številka časopisa Rudar v letu, ko praznuje 65 let. »Preteklost naj bo naša lekcija, sedanjost naše darilo, prihodnost pa naša motivacija,« pravi generalni direktor v tokratnem uvodniku.

Vrednost časopisa Rudar se ne kaže le v njegovi priljubljenosti, temveč tudi v sledeh, ki jih je Premogovnik Velenje pustil v več kot 143-letni zgodovini. O 65-letnici časopisa smo zapisali v rubriki Z delom se vse doseže. Bili smo eden izmed gostiteljev 5. slovenskega geološkega kongresa, pri nas se je odvijalo 43. srečanje rudarskih reševalnih enot Slovenije, udeležili smo se tradicionalnega srečanja DEEP. Leto 2018 si bomo z vidika proizvodnje, žal, zapomnili kot enega izmed najzahtevnejših v zadnjih letih. Več o tem v Rudarju. Pišemo tudi o dogodku, na katerem smo se priklonili znanju in izobraževanju.

Rubriko Podjetje smo ljudje zapolnjujejo predvsem zapisi iz izobraževalne sfere. Sprejeli smo devetošolce in svoja vrata odprli v okviru slovenskega gospodarstva, gostili smo ravnatelje in svetovalne delavce izobraževalnih institucij. Peter Rozman, v. d. ravnatelja Šole za strojništvo, geotehniko in okolje Šolskega centra Velenje pravi, da želijo ustvarjati kompetence po visokih standardih za življenje in delo. Člani sveta delavcev HTZ in PV so se strokovno izobraževali. Predstavljamo še novi Pravilnik o ugotavljanju alkoholiziranosti in prisotnosti drugih nedovoljenih psihoaktivnih substanc ter nove storitve za zaposlene na INFOtočkah. Preberete si lahko o tem, kateri ključni dogodki so se zgodili v letu, ki mineva, ter kateri večji dogodki in okrogle obletnice se bodo v prihodnjem. Poslanice in čestitke pa so že stalnica v decembrski številki.

Skupina Premogovnik Velenje je dejavna. Svoje delo predstavlja družba RGP, ki je poskrbela za rekonstrukcijo in prizidavo cestišča čez jez Markovci.  

Tretji polčas je tudi tokrat raznolik. V Muzeju premogovništva Slovenije sta na ogled dve popolnosti – morje in nebo, v njem se prepletajo umetnost in ritmi. Člani Pihalnega orkestra PV so na Novoletnem koncertu poskrbeli, da je glasba dala dušo vesolju, krila umu, polet domišljiji in veselje do življenja. V tej rubriki predstavljamo tudi dokumentarni film Ptice jezer, njihova vrnitev, dogodek Ironman, ki se je prvič zgodil na naših tleh, v branje priporočamo nekaj knjig, objavljamo zapis z romarske poti Camino in utrinke iz teka sv. Barbare.

Časopis Rudar lahko prelistate na spletni povezavi http://www.rlv.si/si/za-medije/rudar/1641.

Naj bo varno, uspešno in Srečno 2019!
   
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas