SKUPINA PV

Sporočila za medije

29.06.2019

Na 59. Skoku čez kožo v rudarski stan sprejeli 38 novincev

Čez kožo ponovno skočila generacija 1969

V soboto, 29. junija 2019, smo na Mestnem stadionu Velenje že tradicionalno izvedli Skok čez kožo, tokrat že devetinpetdeseti zapored. V rudarski stan smo sprejeli 38 novincev, čez kožo pa je, tako kot lani, skočilo nekaj upokojenih rudarjev, ki je svoj skok prvič opravilo pred petdesetimi leti. Častni skok je izvedel mag. Stojan Nikolić, generalni direktor Holdinga Slovenske elektrarne.

»Vsako leto me prevzame neizmeren ponos že v trenutku, ko pridem na Titov trg, da se pridružim številnim kameratom v paradi uniformiranih rudarjev, ko skupaj z njimi korakam čez Velenje – v največje zadoščenje, da ohranjamo našo tradicijo kljub zahtevnim časom, pa mi je pogled na množico, ki nas pričaka na tribunah,« je uvodoma dejal generalni direktor Premogovnika Velenje mag. Ludvik Golob. »Letošnje leto smo s proizvodnega vidika začeli zgodovinsko. Na prvi delovni dan smo odkopali 250-milijonto tono premoga. Do sredine junija smo nakopali 50.000 ton več, kot smo predvideli v letnem načrtu ter izdelali več kot 200 m novih prog od predvidenega plana. Le želimo si lahko, da bi bilo tako tudi v prihodnje, čeprav poznamo specifiko našega poklica, v katerem se ves čas soočamo z zahtevnimi geomehanskimi pogoji, ki seveda vplivajo na proizvodnjo.« V nadaljevanju se je med drugim dotaknil vroče teme glede uvoza premoga: »Uvoz tujega premoga v srednjeročnih poslovnih načrtih ni načrtovan. Trenutno imamo še vedno več kot 109 mio ton premoga na razpolago in ga bomo skladno z dolgoročnimi plani obratovanja TEŠ 6 odkopavali do leta 2054, ko je predvideno njegovo obratovanje. Kljub temu pripravljamo tudi različne scenarije, ki predvidevajo odkopavanje do leta 2030, 2040, 2045 in 2054.« Svoj nagovor je zaključil z besedami: »Obrnimo naša jadra v prihodnost, veter se bo slej ko prej že obrnil v pravo smer« ter si zaželel, da bi naš rudarski SREČNO živel nam večno.

Lani je poleg novincev prvič čez kožo po 50 letih skočilo nekaj nekdanjih sodelavcev. Zanje je bila to posebna čast, zato smo tudi letos tovrstno priložnost dali predstavnikom generacije 1969.

Mag. Stojan Nikolić, ki je strokovnjak z večletnimi izkušnjami v gospodarstvu, tako v finančnem sektorju kot v energetiki, ima poleg ustreznega teoretičnega znanja tudi dolgoletne izkušnje na različnih področjih, v zadnjih letih predvsem v energetiki. V poklicnem delovanju ga odlikuje predanost razvoju, investicijam in strateškim razmislekom. Njegovo geslo se je glasilo: »Da bomo elektriko imeli, da se ne bi ob svečah greli. V tej dolini še milijone ton premoga nakopali in ga bloku 6 prodali danes se bomo ob skoku čez kožo poveselili od jutri za lepšo prihodnost trudili.«

Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas