15.05.2009

Muzej premogovništva Slovenije v Velenju vabi ob mednarodnem dnevu muzejev

Letošnji mednarodni dan muzejev – 18. maj – bodo v nedeljo, 17. maja, od 8.30 do 15. ure zaznamovali tudi v Muzeju premogovništva Slovenije v Velenju, ki deluje pod okriljem Premogovnika Velenje. Za obiskovalce bodo odprli svoja vrata in jim ogled zbirk omogočili brezplačno.

V podzemnem delu muzeja bo ogled voden, poleg vsega drugega si bodo obiskovalci lahko ogledali 16 multivizijskih predstav in 36 scen rudniškega življenja. Na ogled bodo tudi stalne razstave: Skok čez kožo, Rudarska bivanjska kultura, Zgodovina Premogovnika Velenje, Razvoj slovenskega premogovništva, Črna garderoba in Razstave slovenskih umetnikov.

Poleg tega  so pripravili še Bergmandeljčevo delavnico za otroke, ki je že tradicionalna, tokrat pa bodo otroci od 9. ure dalje izdelovali mehiške igrače. Delavnico bo vodila Isaura Alor Perez, ki že več let živi v Sloveniji. Vstopnina za delavnico je 2,50 eura.
V Muzeju premogovništva Slovenije v Velenju prijazno vabijo obiskovalce, da z njimi preživijo dan!

Zaželene rezervacije na:
telefon: 03/ 5870 997