SKUPINA PV

Sporočila za medije

05.09.2019

Vsi poškodovani v Premogovniku Velenje že od včeraj v domači oskrbi

Včeraj, 4. septembra 2019, je pri prevozu zaposlenih na jamska delovišča v začetku druge izmene ob 14.30 uri v jami Preloge (del jame Premogovnika Velenje) prišlo do mehanske okvare viseče diesel lokomotive.

Ob okvari se je avtomatsko sprožila zasilna zavora. Ob tem je del kompozicije viseče diesel lokomotive zanihal, pri čemer se je poškodovalo 11 zaposlenih, ki so bili napoteni v zdravniško oskrbo. Pri vseh je šlo k sreči za lažje poškodbe (udarci), zato so vsi že včeraj odšli domov.

Ob dogodku se je ponovno pokazalo, da imamo v Premogovniku Velenje dobro urejen sistem obveščanja ob tovrstnih dogodkih, saj so pristojne službe – od dežurnega Premogovnika Velenje, vodje reševanja, nadzornikov, prisotnih zaposlenih na površini do pravočasne zdravniške oskrbe – nemudoma odreagirale in pomagale poškodovanim.

O dogodku je bila takoj obveščena tudi rudarska inšpektorica, ki je na licu mesta že včeraj opravila preiskavo dogodka.

Na istem prevozu je bilo tudi moštvo odkopa, ki je po dogodku takoj odšlo do delovišča, kjer so že včeraj nadaljevali z delom.

Proizvodnja že od včeraj normalno poteka, materialna škoda ni nastala.

Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas