SKUPINA PV

Sporočila za medije

19.11.2019

Navdušujoča podzemna doživetja

Muzej premogovništva Slovenije, ki je letos stopil v dvajseto leto delovanja, je za obiskovalce pripravil že mnogo posebnih doživetij. Vse je težko strniti v kratek zapis, toda vsako izmed njih si zasluži prav posebno mesto. Zadnje priznanje – 5-zvezdično doživetje Velenje Underground je v okviru akcije Slovenia's Hidden Gems 2019 prejelo priznanje za drugo mesto – vse to le še dodatno potrjuje.

Prostori Muzeja premogovništva Slovenije kar kličejo po drugačnih doživetjih. Odmevni dogodki navdušujejo obiskovalce na površju in v skrivnostnih rovih opuščenega rudnika. Eden takšnih je zagotovo Velenje Underground, vrhunska kulinarična izkušnja v najgloblji jedilnici v Sloveniji, kjer lahko okusite podzemlje z vsemi svojimi čuti. Kombinacija surovega industrijskega okolja in gastronomskih užitkov je uvrščena v zbirko Slovenia unique experiences. Enega izmed najboljših načinov za doživetje skritega podzemnega dela Velenja pripravlja Zavod za turizem Šaleške doline v sodelovanju z Muzejem in Gorenjem Gostinstvom.

V sodelovanju s Šaleškim študentskim klubom je bil v Muzeju organiziran najgloblji spektakel smeha na svetu, v sodelovanju z največjo spletno stranjo za igranje pokra na svetu PokerStars je bil prvič v Sloveniji organiziran ekstremni turnir pokra, odvrtelo se je kolo kulture na evropski ravni, ko je na spektaklu Kohle ist brot (Premog je kruh) bilo moč slišati Laibachove legendarne industrialne skladbe, pod okriljem družbe MasterCard se je odvilo neprecenljivo kulinarično doživetje z Ano Roš, prejemnico prestižnega naziva najboljše kuharice na svetu, na ustanovni slovesnosti Rotaract in Interact kluba Velenje je bil organiziran verjetno najgloblji charter vseh časov.

To je le nekaj drobtinic o pestrem dogajanju v premogovniškem muzeju, ki s svojimi vsebinami iz dneva v dan jemlje dih in navdušuje. Bodite del dogajanja in obiščite katero izmed njihovih dogodkov ali razstav. Nikogar ne pustijo ravnodušnega, tudi vas ne bodo.

Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas