18.12.2019

Zadnja številka časopisa Rudar v tem letu

Pred nami so generacijski izzivi je naslov uvodnika zadnje številke časopisa Rudar v tem letu. Generalni direktor meni, da je prihodnost Premogovnika Velenje odvisna od več dejavnikov, predvsem pa od našega znanja in načina, kako bomo to znanje in izkušnje izkoristili.

Praznovanje godu sv. Barbare je ob dnevu rudarjev najpomembnejši dogodek našega rudarskega stanu. Kako smo letos obeležili praznik vseh, ki cenimo znanje, smo zapisali v rubriki Z delom se vse doseže. Pišemo tudi o študijskem obisku opuščenih premogovnikov ter strokovni konferenci angleških proizvajalcev rudarske opreme. Varnost v podjetju nikoli ni bila samoumevna in nikoli ne bo, dokazuje 112 let jamske reševalne čete, njeni člani so se zbrali na zadnji vaji v tem letu. Uspešno smo izvedli petletni pregled izvoznega stroja GHH, rezultat domačega inženirskega znanja pa je novi smerni verižni transporter. Svoja vrata smo odprli šolski mladini ter njihovim staršem, za zagotovitev ustrezne kvalificirane delovne sile štipendiramo. Bili smo tudi na 2. mednarodni konferenci FUTURE 4.0 in pripravili pregled ključnih dogodkov v iztekajočem se letu.

Rubriko Podjetje smo ljudje tokrat zapolnjujejo novoletne čestitke in poslanice socialnih partnerjev ter društev in klubov, ki delujejo pod okriljem Premogovnika. Preberete si lahko tudi o rudarski maši, ki je bila v Velenju ob godu sv. Barbare, in o 50-letnici Medobčinskega društva invalidov Šaleške doline. Obiskali smo sodelavca, ki pravi: Bodi to, kar si, saj se dobro z dobrim vrača.

Družba RGP je na dan sv. Barbare v Kopru izvedla preboj tunela. Več o tem zahtevnem projektu najdete v rubriki Skupina Premogovnik Velenje.

V rubriki Tretji polčas smo zapisali o novoletnem koncertu Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje, ki je pomenil zaključek njihove pestre jubilejne sezone, 15. štafetnem teku sv. Barbare, plesu članov Športnega društva v jeansu ter čarobnih praznikih v Muzeju premogovništva Slovenije.

Iz globin Šaleške doline za Slovenijo vam želimo srečno 2020!