SKUPINA PV

Sporočila za medije

21.02.2020

Izšla je prva letošnja številka časopisa Rudar

Naša pot bo uspešna, če ji bomo vsi sledili, je v Uvodniku prve letošnje številke časopisa Rudar zapisala vodja Službe za odnose z javnostmi Tadeja Jegrišnik.
Rubrika Z delom se vse doseže, je v tej številki izjemno obsežna, saj smo v njej med drugim pisali o menjavi jeklenega okvirja na dovozišču jaška Škale, letnem pregledu in obnovi transporterjev, montaži odkopne opreme na odkopih k. -110/E in k. -95/C, vnovičnem monitoringu zračenja jamskih prostorov v hrvaškem Labinu, novem piezometru v Škalah, prenovljenem Varnostno-tehnološkem informacijskem sistemu VTIS ter o dveh, za nas izjemno pomembnih temah – o tem, kakšna bo slovenska energetska prihodnost in premogovnih regijah EU v prehodu. Na obisku pri nas je bila Specialna policijska enota, premogovniška služba VZD je pripravila letno poročilo o varnosti in zdravju pri delu, razglasili pa smo tudi najboljše inovatorje in promotorje inovacijske dejavnosti v lanskem letu. O vsem tem smo zapisali v tokratnem Rudarju, kjer smo v rubriki Podjetje smo ljudje objavili Letno poročilo Aktiva Rdečega križa, predstavili smo poklice, ki jih v Premogovniku Velenje in naših hčerinskih družbah potrebujemo danes in v prihodnje, tokrat pa smo se »pogovarjali« s sodelavcem v Kadrovski službi Srečkom Ramšakom.
V rubriki Skupina Premogovnik Velenje naše hčerinsko podjetje HTZ Velenje obvešča vse uporabnike pralnic in kopalnic o pravilni uporabi njihovih storitev, vse skupaj pa so pozvali h gospodarnem ravnanju z osebno varovalno opremo. V tej rubriki smo zapisali tudi o tem, da je družba RGP izvedla ekološko sanacijo oz. revitalizacijo plitvine v Šoštanjskem jezeru.
V rubriki Tretji polčas že tradicionalno pišemo o dogajanjih športnih in kulturnih društev in ustanov, ki so neposredno povezani z našo delovno sredino. Pihalci iz Slovenj Gradca so naznanili uvod v koroško pomlad, zapisali pa smo tudi o tem, da so na Golteh smučali tako člani našega Športnega društva kot tudi naši upokojenci – slednji svoje člane vabijo 30. marca tudi na občni zbor.

Časopis Rudar lahko prelistate tudi na spletu, in sicer na naslovu: http://www.rlv.si/si/za-medije/rudar/1700.

   
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas