SKUPINA PV

Sporočila za medije

31.08.2008

Premogovnik Velenje čestita NK Rudar ob ponovni zmagi!

Edin Junuzović je dosegel že šesti zadetek v tej sezoni. Velenjčani so pred okoli 2.000 domačimi gledalci brez večjih težav odpravili ptujsko Dravo in se zavihteli na četrto mesto prvenstvene lestvice. Še naprej je zelo učinkovit Junuzović, ki je zadel že na šesti zaporedni tekmi in je tako eden glavnih junakov uspešne vrnitve Rudarja v prvoligaško konkurenco. Velenjski nogometaši so z novimi tremi točkami na četrtem mestu zamenjali prav Dravo, ki je zdaj peta. Obe ekipi imata po deset točk.

Že na začetku tekme so gostitelji pokazali, da merijo na tretjo zmago. Kmalu po uvodnem sodnikovem žvižgu je namreč Trifkovič po podaji Jeseničnika le za las zgrešil cilj, na drugi strani pa je Semler poskusil z volejem, a je bil prav tako nenatančen. Gostitelji so sicer začeli nekoliko zaprto in čakali predvsem na protinapade, toda v 26. minuti so izkoristili napako gostov in povedli.

Gosti so bili najbližje izenačujočemu zadetku na začetku drugega polčasa, ko je Drevenšek s 25 metrov proti vratom poslal pravo bombo, a je Savić odlično posredoval in žogo izpod prečke odbil v kot. Rudar je dobro igro nadgradil še z dvema goloma. V 75. minuti je Mujaković gostujočo obrambo matiral z natančnim strelom. Zadnji gol na tekmi je bil podoben drugemu, le da sta ključni vlogi odigrala Junuzović in Zajc. Prvi je ob koncu akcijo učinkovito končal in zabil svoj šesti gol v prvenstvu. V zadnjih trenutkih tekme se je sicer poškodoval, vendar po prvih informacijah ne gre za nič resnega.

Nogometašem iskreno čestitamo ob ponovni zmagi!

Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas