SKUPINA PV

Sporočila za medije

02.04.2020

V INVALIDSKEM PODJETJU HTZ VELENJE, HČERINSKI DRUŽBI PREMOGOVNIKA VELENJE, ZAČELI Z IZDELAVO ZAŠČITNIH MASK

Varnost zaposlenih je bila v Premogovniku Velenje vedno na prvem mestu in tudi v času, ko se spopadamo s koronavirusom, se trudimo na kar se da varen način zagotavljati nemoteno izvajanje dejavnosti. Za zaposlene, ki skrbijo za to, da v Sloveniji ne bi ostali brez elektrike, smo do zdaj sprejeli kar nekaj ukrepov proti širjenju virusnih okužb SARS-CoV-2 (COVID-19). Za zagotavljanje še večje varnosti so v hčerinski družbi HTZ Velenje, sicer enem največjih slovenskih invalidskih podjetij, začeli z izdelavo zaščitnih mask.

Invalidsko podjetje HTZ Velenje je v ponedeljek, 23. marca 2020, v lastni Delavnici zaščitnih sredstev začelo s proizvodnjo zaščitnih mask, ki so na voljo vsem zaposlenim, ki jim narava dela ne omogoča dela od doma. Do zdaj so jih izdelali že več kot 4.000, so za večkratno uporabo in so pralne. Zaščitne maske so izdelane iz materiala, sestavljenega iz tankih polipropilenskih vlaken, ki s svojo strukturo vezave tvorijo veliko število mikropor, v katerih se zadržujeta zrak in voda. Z maskami smo najprej oskrbeli zaposlene v Skupini Premogovnik Velenje, vedno več pa je zanimanja in povpraševanja zanje tudi na trgu.

Poleg polipropilenskih mask, ki so za zdaj na voljo le za zaposlene v Skupini Premogovnik Velenje, za zunanjo prodajo izdelujejo tudi pralne maske iz blaga. Te so izdelane iz gosto tkanega 100 % bombaža, z všito aluminijasto žičko za zatesnitev ob nosu.

Zaposlene smo o pravilni namestitvi, nošenju, snemanju in odstranjevanju zaščitne maske poučili tudi preko internih medijev, ki jih v Premogovniku Velenje tudi sicer uporabljamo za obveščanje.

HTZ Velenje je eno največjih invalidskih podjetij v Sloveniji in največja hčerinska družba v Skupini Premogovnik Velenje, ustanovljena leta 2000. Z razvojem obstoječih tržnonaravnanih programov in ustvarjanju novih programov z višjo dodano vrednostjo nudi ustrezno, dolgoročno in produktivno zaposlovanje ter usposabljanje invalidov.

 

Foto: Maja Hribar

  
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas