SKUPINA PV

Sporočila za medije

22.05.2009

Športno srečanje med Premogovnikom Velenje in Termoelektrarno Šoštanj

V nogometnem klubu Rudar se že vrsto let ubadajo s pomanjkanjem travnatih površin za treniranje nogometa. Kljub izgradnji večjega igrišča z umetno travo pred leti je prostora za nemoteno treniranje vseh selekcij še vedno premalo. Zato so se odločili za izgradnjo malega nogometnega igrišča, ki je namenjeno treniranju mlajših selekcij dečkov in deklic pa tudi rekreativcem. Igrišče, veliko je 40 krat 20 metrov, je »zrastlo« v manj kot mesecu dni. Pri gradnji so sodelovali družba RGP, ki je pripravila točkovna temelja za bando in zunanjo ograjo, naredila izkop za električne vodnike, položila industrijski tlak in uredila okolico, podjetje HTZ Velenje PC ESTO je izvedlo elektroinstalacije za osvetlitev igrišča, podjetje Sport je v sklopu NZS/UEFA postavljalo bando, položilo umetno travo, postavilo gole in zaščitne mreže za goli, podjetje Mins pa je postavilo zunanjo ograjo.

Projekt so financirali NZS v sklopu projekta »Hat trick 2 – gradnja infrastrukture« v okviru UEFE, Mestna občina Velenje in Premogovnik Velenje kot generalni sponzor NK Rudar.
Igrišče so uradno odprli 21. maja, ko so ga najprej preizkusile najmlajše selekcije Rudarja in Šmartnega, ob 20. uri pa se je začelo nogometno srečanje med ekipama zaposlenih v Premogovniku Velenje in Termoelektrarni Šoštanj.

Športne navdušence, nogometaše in predstavnike obeh podjetij so pozdravili direktor Premogovnika Velenje dr. Milan Medved, župan Mestne občine Velenje Srečko Meh in predsednik Nogometne zveze Slovenije mag. Ivan Simič.

Dr. Milan Medved se je v nagovoru najprej vrnil v svojo mladost: »Na tej lokaciji je igrišče z dolgoletno športno tradicijo – preden smo ga preuredili, smo generacije Velenjčanov na njem nabirale rokometno znanje, zmage in poraze, na njem so se odvijale celo tekme druge jugoslovanske ženske rokometne lige. Igrišča z umetno travo so danes trend in so zelo koristna, saj omogočajo treninge skozi celo leto. Vsem, ki boste uporabljali novo igrišče, želim na njem veliko športnih užitkov.«

Srečko Meh je znova poudaril, da občinski proračun vedno podpre dobre ideje, za katerimi stojijo ljudje, in novo igrišče je prav gotovo takšna ideja. Ivana Simiča, zaradi sina nogometaša pri Interblocku dokaj pogostega obiskovalca tekem mladincev in kadetov, preseneča in hkrati navdušuje število gledalcev na prvenstvenih tekmah in pomenljivo je poudaril, da Velenje potrebuje večji stadion. Seveda si je zaradi tega prislužil velik aplavz.

Kot se za odprtje nogometnega igrišča spodobi, so ga preizkusili nogometaši. Pomerili sta se ekipi Premogovnika Velenje in TE Šoštanj in knapi so z 9:3 premagali elektrikarje. To pa je bila zgolj zmaga v nogometu, kajti odnosi med velenjskim premogovnikom in šoštanjsko termoelektrarno so v zadnjih letih odlični in podjetji poslovno zelo dobro sodelujeta.

Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas