SKUPINA PV

Sporočila za medije

02.07.2020

Vabljeni k fotografiranju ob rudarskih cimprih

Letošnji rudarski praznik bomo zaradi nastale situacije s koronavirusom obeležili nekoliko drugače. V skladu z navodili in s priporočili pristojnih inštitucij smo med drugim tudi našo tradicionalno prireditev Skok čez kožo prestavili na jesenski čas. Kljub temu bo v petek, 3. julija 2020, ob 6. uri zjutraj z Velenjskega gradu zadonela kanonada, v praznično jutro pa nas bodo pospremile budnice Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje na različnih lokacijah. V želji po obuditvi rudarske tradicije v Šaleški dolini smo v Velenju in Šoštanju postavili tri t. i. rudarske cimpre, to so leseni podboji, ki simbolizirajo rov. V Velenju sta postavljena dva, in sicer na Titovem trgu in v Sončnem parku, v Šoštanju pa eden na osrednjem Trgu bratov Mravljakov.

Odbor za pripravo prireditev ob rudarskem prazniku vse prebivalke in prebivalce Šaleške doline ter tudi vse ostale vabi, da se ob postavljenih lesenih podbojih fotografirate in s tem na svojevrsten način tudi sami začutite utrip tradicije premogovništva v naši dolini.

Vabimo vas, da nam vaše izbrane fotografije pošiljate na elektronski naslov: piar@rlv.si vse do nedelje, 13. septembra 2020. Primerne za objavo bomo z navedbo avtorjev sproti objavljali tudi na Facebook strani Premogovnika Velenje. Odbor za pripravo prireditev ob rudarskem prazniku bo med vsemi prispelimi izbral tri najbolj izvirne, ki jih bomo nato v obliki natečaja objavili na premogovniški Facebook strani. Med izbranimi pa boste obiskovalci strani s svojimi glasovi dokončno odločili, katera je po vašem mnenju najboljša. Najboljše tri bomo nagradili s praktičnimi nagradami. Razglasitev najboljših s podelitvijo nagrad bomo izvedli v petek, 25. septembra 2020, v Muzeju premogovništva Slovenije.



Titov trg Velenje

Sončni park Velenje

Trg bratov Mravljak Šoštanj
 
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas