SKUPINA PV

Sporočila za medije

28.09.2020

Podelili smo priznanja letošnjim jubilantom

Zaradi Odloka o začasni splošni omejitvi zbiranja ljudi na javnih krajih in mestih v Republiki Sloveniji, ki v tem trenutku dovoljuje zbiranje največ 50 oseb na javnih površinah, je Odbor za pripravo prireditev ob prazniku rudarjev sprejel odločitev, da tradicionalno prireditev Skok čez kožo odpove.

V letošnjem letu bi sicer obeležili že 60. Skok čez kožo, a smo morali zaradi koronavirusa dogodek odpovedati že julija. Upali smo in si želeli, da nam bodo razmere dopuščale prireditev izvesti v jesenskem času, toda trenutna epidemiološka slika v Sloveniji nam je to onemogočila.

Kljub temu smo se odločili, da bomo ob upoštevanju priporočil Nacionalnega instituta za javno zdravje in vseh veljavnih ukrepov izvedli srečanje delovnih jubilantov in jubilantov jamske reševalne čete s podelitvijo priznanj. Srečanje smo pripravili v petek, 25. septembra 2020, v več delih.

Praznik zvestobe in poklicnega zorenja

Kljub čudnim časom smo skupaj z jubilanti obeležili prav poseben dan. Praznik zvestobe, vztrajnosti, delavnosti in poklicnega zorenja. Delovni jubilej je namreč nekaj, kar se ne zgodi vsak dan. Za jubilanti je 10, 20, 30, za nekaterimi celo 40 let dela.

Ste ogledalo podjetja

»Tako kot so otroci ogledalo staršev, ste tudi zaposleni ogledalo podjetja,« je jubilante nagovoril generalni direktor Premogovnika Velenje dr. Janez Rošer. »Zaposleni ste temelji podjetja, brez vas Premogovnika in njegovih družb ne bi bilo. Marsikaj nam je s skupnimi napori in prizadevanji že uspelo, zato verjamem, da nam bo tudi v prihodnje. 145 let, kolikor je Premogovnik Velenje letos dopolnil, ni malo. Za nami niso lahki časi, a to ne pomeni, da jih nismo zmogli prebroditi. Kot kaže, so pred nami še zahtevnejši časi, toda ob zavedanju, da se lahko zanesemo drug na drugega, so nove naloge toliko lažji izziv.«

Ljudem prijazno podjetje

V družbah Skupine Premogovnik Velenje si prizadevamo, da bi bili človeku prijazno podjetje, v katerem imajo delavci možnosti za ustvarjalno delo in razvoj. Naša velika in nenehna skrb je namenjena varnosti in humanosti dela, pa tudi izobraževanju in usposabljanju.

Prihodnost še ni zapisana, mi smo tisti, ki jo bomo pisali
»Prihodnost še ni zapisana, mi smo tisti, ki jo bomo pisali,« je prepričan dr. Janez Rošer. »Pri tem moramo skrbno izbirati tako pisala, kot pisavo, seveda v prenesenem pomenu. Ne smemo pa pozabiti na dediščino, ta je povsod okoli nas. Razumevanje dediščine nam pomaga razumeti preteklost in ustvarjati boljšo prihodnost.«

Naši rezultati so plod znanja in dela vseh zaposlenih

Odkopane tone premoga so rezultat uspešno in varno opravljenega dela rudarjev. So pa tudi rezultat dela, znanja, izkušenj, ustvarjalnosti, idej, timskega dela in sodelovanja med vsemi obrati, službami, oddelki in med strokovnjaki različnih področij.

Jubilantom smo podelili priznanja in spominska darila. Vseh je bilo 133 – od tega 119 delovnih jubilantov in 14 jubilantov jamskih reševalcev. Vsem še enkrat iskreno čestitamo in želimo uspešno delo tudi v bodoče.

  
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas