SKUPINA PV

Sporočila za medije

20.10.2020

Časopis Rudar – 60. obletnica skokov čez kožo v Šaleški dolini

»Spremembe so edina stalnica v našem življenju« je v uvodniku oktobrske številke časopisa Rudar zapisala direktorica Premogovnika Velenje mag. Mojca Letnik, ki je med drugim povedala tudi, da so spremembe gonilo razvoja in zagotovo je njihov namen dober, žal pa včasih s seboj prinašajo tudi kaj negativnega. Rudarji od nekdaj veljamo za ljudi, ki znajo stopiti skupaj in v najpomembnejših trenutkih pokazati svojo moč, iznajdljivost in vztrajnost.

Rudarstvo ima v tem okolju več kot 145-letno tradicijo in čeprav so stoletja ta poklic tehnološko popolnoma spremenila, so ostali rudarji zavezani prvotni tradiciji in običajem. Skok čez kožo izvira iz 16. stoletja in je v Velenju od leta 1961 povezan s praznovanjem dneva rudarjev. V letošnjem letu bi tako obeležili že 60. obletnico skokov čez kožo v tem okolju, toda račune nam je, žal, prekrižala epidemija koronavirusa. Kljub temu smo v nekoliko drugačni obliki in v skladu s priporočili NIJZ izvedli tradicionalno podelitev priznaj delovnim jubilantom in jubilantom jamske reševalne čete.

V tej številki smo zapisali tudi o uspešni izdelava nove vodne proge, ki je velikega in strateškega pomena za prihodnje odkopavanje v jami Premogovnika Velenje. Zapisali smo tudi nekaj besed o mednarodnem projektu Methenergy Plus (zajem metana in njegova energetska ter kemična izraba v Premogovništvu) pri katerem sodelujemo skupaj s partnerji iz Španije, Združenega kraljestva, Grčije, Češke, Poljske, Švedske in Slovenije. Vnovič smo bili uspešni tudi pri inovacijah na področju SA-ŠA regije, tokrat s tremi bronastimi priznanji. Naš jašek NOP je dobil novi napis Srečno, jamski reševalci so vnovič preverjali svojo telesno vzdržljivost – nekateri zmed njih so se usposabljali tudi za reševanje s helikopterjem, uspešno pa smo prestali tudi zunanjo presojo sistemov vodenja. Vse to smo zapisali v rubriki Z delom se vse doseže.

V rubriki Podjetje smo ljudje smo predstavili povzetek raziskave organizacijske klime ter možnosti zaposlovanja v naši delovni sredini.

Družba RGP je bila izjemno uspešna pri gradnji objektov v mestnem kolesarskem omrežju, zato smo nekaj besed o tem zapisali v tej števili časopisa Rudar.

Zadnje strani tokratnega časopisa polnijo zapisi o prodaji nepremičnin, vabila na aktivne oddihe Športnega društva Skupine PV ter napovednik dogodkov Kluba upokojencev.

Časopis Rudar lahko prelistate tudi na spletni povezavi http://www.rlv.si/si/_preview?id=23427.

Prijetno branje!

Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas